İstanbul’da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Kavak’ta teröre lanet mitingi yapıldı.
Programa Kavak Belediye Başkanı Ibrahim Sarıcaoğlu, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Milliyetçi Hareket Partisi Kavak İlçe Başkanı Cahit Kamber, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti Kavak İlçe Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Aracı Çelik, Milliyetçi Hareket Partisi Kavak İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülbahar Erat Tarım, AK Parti Kavak Gençlik Kolları Başkanı Aziz Kanık, Milliyetçi Hareket Partisi Kavak Gençlik Kolları Başkanı Fuat Şahinkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kavak tek yürek oldu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından dualarla başlayan mitingde konuşan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Sizlerle bir kez daha gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tıpkı 15 Temmuz gecesi saat 23.30’da ilk mesajı aldığınız gibi yine burada hep birlikteyiz. Hiçbir siyasi görüş fark etmiyor. Vatan, millet, devlet, bayrak, iman ve Kuran olduktan sonra Allah’ın izniyle hep beraber karda yağsa yağmurda yağsa buradayız. 44 tane canımızı birkaç gün önce ebediyete uğurladık. Yüreklerimiz yanıyor ama şunu da çok iyi biliyorum ki bu millet yağmur da yağsa, kar da yağsa, çamur içinde de kalsa ferasetini her zaman gösteriyor. Onun için ne FETÖ’sü ne PKK’sı kim olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece Türk’ün gücünü bütün dünyaya göstereceğiz. Mesele devletse, mesele bayraksa, mesele milletse hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan beraberiz. Bu teröristlerin sonu geldi. Buna kimsenin şüphesi olmasın. Hükümetimizin, devletimizin ve polisimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Bir kez daha sizlere gönülden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kavak Otogarı’nın ismi değişti
Sarıcaoğlu meydanda bulunan kalabalığa seslenerek “Kavak Otogarı’nın ismini 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarı yapalım mı?” diye sordu. Kalabalık hep bir ağızdan “Evet” diye cevap verdi. Kavak Otogarı’nın ismi “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarı” oldu. Sarıcaoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hain darbe girişimine dur diyen yüce Türk milletinin şehitlerinin isminin ilçemizde yaşatılması kuşkusuz beni çok mutlu etti. Kavaklıları canı gönülden tebrik ediyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı her zaman hep dimdik durdular" açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından büyük Türk bayrağı ile Kavak’ta yürüyüş yapılıp terörü lanetleyen sloganlar atıldı.