Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubeler Platformu üyeleri, 29 Ekim tarihinde çıkarılan KHK’lar ile ihraç edilen kamu çalışanları ve Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonları yaptıkları eylemle protesto etti.
Uğur Mumcu Parkı’nda toplanan KESK Samsun Şubeler Platformu üyelerine CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yavuz, “29 Ekim gecesi çıkarılan KHK’larda binlerce kamu çalışanı ve KESK’e bağlı sendikaların üyeleri ihraç edilerek işinden atılmıştır. Bu uygulamaları kabul etmeyeceğiz. Gerekçe olmayan gerekçelerle, sendikal eylem ve etkinliklerimiz suçmuş gibi gösterilerek, idari kararlarla cezalandırılmıştır. Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon ile genel yayın yönetmeni, 18 yazar ve yöneticisi gözaltına alınmıştır. Sendikal eylem etkinliklerden dolayı ihraç ettiğiniz üyelerimizi işlerine iade ediniz. Ok yaydan çıkmıştır. Buradan herkesi parlamentoyu, siyasi partileri, sendikal konfederasyonları uyarıyoruz. Daha fazla izleyip, beklemeyeceğiz. KHK kesin kılıcının ne zaman bizim başımızı keseceğini beklemek için sıraya girmeyeceğiz. Haklarımız için, işimiz, ekmeğimiz için her türlü demokratik fiili mücadele meşrudur” dedi.
KESK’in düzenlediği eyleme destek veren CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek de Cumhuriyet gazetesinin halkın gazetesi olduğunu söyledi.