Sağlık Bakanlığı’nın "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında kimsesiz ve şehit çocuklarına 240 bisiklet verildi.
Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün Sağlık Bakanlığı’ndan temin ettiği 240 bisiklet kimsesiz ve şehit çocuklarına verilmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Atakum Belediyesi Yalı Kafe’de düzenlenen bisiklet teslim törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ve çocuklar katıldı. Programda bir konuşma yapan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak çocuklar dezavantajlı gurupların her zaman yanlarında olduklarını ve bu kapsamda çeşitli çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.
Kasapoğlu: "Ben de obez bir müdürüm aslında"
Bisikletleri vererek fiziksel aktiviteyi sağlamak istediklerini belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Fiziksel aktivite geleneğini oluşturmak istiyoruz. Her fırsatta bisiklete binelim ve yürüyüş yapalım. Motoru stop edelim, pedalları çevirelim. Biz obez bir toplumuz. Ben de obez bir müdürüm aslında. Bisiklet kültürünü geliştirmek için ben de kendime bir bisiklet aldım" dedi.
Vali Şahin: "Yöneticilerin örnek olması gerekiyor"
Bisiklet yolu açısından Samsun’un şanslı bir şehir olduğunu söyleyen Vali Şahin, "Fakat bisiklet yollarında bazen yayalar bazen de motosikletler geçiyor. Biz de zaman zaman bunları uyarıyoruz. Sizler de bu insanları uygun bir dille uyarabilirsiniz. Eşofmanlarımızı giyip bu gün buraya geldik. Biz yöneticilerin de örnek olması gerekiyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve bisikletlere binilerek sahil turu atıldı.