Samsun’un Vezirköprü ilçesi Cumhuriyet Anaokulu tarafından, okuma alışkanlığı kazandırmak için "Kitap Zincirim Projesi" kapsamında çalışma başlatıldığı bildirildi.
Projenin hedef kitlesinin tüm veliler olduğu ve eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Amacın öğrencilere kitapları sevdirmek, resim okuma tekniği ile ileride kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, haftada bir gün öğrencilerin getirdikleri kitapları öğretmeni ile okumak ve arkadaşları ile incelemek olduğu açıklandı. Ayrıca sınıf kitaplıklarına çocukların seviyelerine uygun eğitici ve öğretici kaynak alındığı, okul girişine veliler için minik bir kitaplık yapıldığı, kitaplığa okul öncesi eğitimi ve çocuk gelişimi kitapları koyarak velilerin kullanımına sunulduğu kaydedildi.
Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve velilerin yapması gerekene dikkat çekmek için "Okumak Güzeldir" sloganı hazırlandığı, en etkili yolun çocuğun yanında kitap okumak olduğuna dikkat çekildi. Öğrenci velileri yapılan projede yer almaya gayret ettiklerini ve çok anlamlı bulduklarını belirterek, uygulama sayesinde ödünç kitap aldıklarını ve kitaplığa bağışta bulunduklarını, bu sayede kendilerinin de kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını söylediler.