Samsun’un Bafra ilçesinde Ramazan ayı boyunca kan bağışı kampanyasını sürdürecek olan Türk Kızılayı ekipleri vatandaşlara kan bağışı yapmaları çağrısında bulundu.
Kızılay Bafra Şube Başkanlığı öncülüğünde kurulan Kan Alma İstasyonu’nun Ramazan ayı boyunca kan bağış kampanyasını sürdüreceği belirtildi. Kızılay ekibi, iftardan sonra Tekel Caddesi’nde bulunan Ramazan Sokağı’nda kurulan çadırda kan bağışlarını topluyor.
Bafralı vatandaşların duyarlılık gösterip kan bağışında bulunmasını isteyen Kızılay Bafra Şubesi yetkilileri, Bafra Kan Alma İstasyonu olarak Ramazan ayı boyunca iftardan sonra Ramazan Sokağı’nda kurulan çadırda kan toplamaya devam edeceklerini bildirdi. Gecede 15-20 ünite arasında kan bağışında bulunulduğunu ifade eden Bafra Kızılay Şube Yönetim Kurulu Üyesi İncilay Toker, "Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın bir ünite kan ile hayat kurtardıklarını hatırlatmak istiyoruz. Bu nedenle halkımızın iftardan sonra Kızılay çadırına gelmelerini rica ediyoruz. Zaten kan değeri düşük olan ve doktorlarımızın incelemeleri sonucu kan vermeye uygun olmayan vatandaşlarımızdan kan almıyoruz. Ramazan ayı kampanyamızın rağbet görmesini bekliyoruz" dedi.