KKTC Karadeniz Kültür Derneği kültürel etkinliklerde bulunmak üzere Samsun’a geldi. Bafra’yı ziyaret ederek Belediye Başkanı Zihni Şahin’in misafiri oldular.
Kültürel faaliyetler nedeni ile 11-14 Temmuz arasında Samsun’a gelen Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, yönetim kurulu üyeleri ve 16 kişilik minik horon ekibi bu kapsamda Bafra’yı da ziyaret ettiler.
Başkan Şahin’in konuğu olan dernek başkanı ve minikler, ilçenin doğal güzelliklerini gezerek bilgi aldılar. Bafra’da baraj gezisi yapan minik misafirler, ilçenin tarihi ve kültürünü yansıtan Bafra Müzesi’ni de ziyaret ederek ilçeyi daha yakından tanıma fırsatı buldular. Gezi sonrası Başkan Şahin adına Başkan Yardımcısı İsmail Kurt tarafından minik misafirlere ilçenin en önemli lezzeti Bafra pidesi ikramı yapıldı.
Dernek Başkanı Baki Aygün derneğin faaliyetlerinden bahsederek, “Biz Kıbrıs’ta Türkiye’de bulunan 18 ili kapsayan bir derneğiz. Bu iller arasında çoğunlukla Trabzon, Samsun, Ordu, Giresun kökenli insanlarımızdan oluşan Kıbrıs’ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. 50 kişilik horon ekibimiz var. Bunlar hatta bazılarının babaları da Kıbrıs’ta doğdular ama atalarının topraklarını tanıtmak ve gezdirmek amacıyla Karadeniz’e ziyaretlerde bulunuyoruz. Her yıl Kıbrıs’ta ve Türkiye’de değişik organizasyonlara katılıyoruz. Büyükler horon ekibimiz 8-11 Temmuz arası Türkiye’de idi. Şimdi ise çocuklardan oluşan ekibimiz ile buradayız. Kültürel faaliyetler düzenleyerek gençlerimize ve çocuklarımıza kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. Bu etkinlikler onlar için moral-motivasyon kaynağı oluyor. Karadeniz gezilerimizle de Karadeniz Kültürünü bizzat kendi coğrafyasında onlara tanıtma amacındayız. Derneğimiz KKTC’nin en aktif derneklerinden biri. Belirttiğim gibi hem Kıbrıs’ta hem de Türkiye’de değişik faaliyetlerin içerisinde bulunuyoruz. Bursa ve İstanbul Feshane’de Karadeniz gecelerinde kuzeyin uşakları becerilerini sergiliyorlar. Burada olmaktan da ayrıca mutluluk duyduk. Ben Bafra’ya ilk defa geldim. Turizm geleceği olan bir ilçemiz. İlçenin önemli tarihi ve doğal güzelliklerini gezme fırsatımız oldu. Bu anlamda Bafra Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin’e bizleri misafir ettikleri için, Başkan Yardımcısı Sayın İsmail Kurt beye de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Yardımcısı İsmail Kurt ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek toplantıları nedeni ile programda bulunamayan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in selamını iletti.
Dernek yöneticilerine ve yönetimine teşekkür eden Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, “1975’te Kıbrıs’a göç etmiş olan neslin çocukları Türkiye ile ilgilerini kesmeyerek akrabalık bağlarını sürdürmek ve kültürlerini yaşatmak adına ziyaretlerde bulundukları için kendilerini tebrik ediyorum. Bundan sonra da çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Gezi sonrası günün anısına karşılıklı hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.