AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ve AK Parti Ladik İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Kurban Bayramı’nın ikinci gününde AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Samsun TSO ve AK Parti Ladik İlçe Başkanlığı’nca gerçekleştirilen bayramlaşma merasimlerine katılan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, burada teşkilat üyeleri, iş adamları ve hemşehrileri ile tek tek tokalaşarak bayramlaştı.
Mübarek Kurban Bayramı’nın İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini dileyen Köktaş, “Bayramın ülkemize, bütün vatandaşlarıma, bütün insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum. Bayramlar; birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının en üst düzeyde idrak edildiği günlerdir. Büyüklerimizi ziyaret ederek, küçükleri sevindirerek, gönülleri kazanarak bu mübarek günleri, manevi önemine uygun şekilde yaşamalı ve yaşatmalıyız. Bu vesileyle Mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını Allah’tan niyaz diliyorum” dedi.
15 Temmuz’u çok sulandırmaya çalışan tarafların olduğunu ifade eden Köktaş, “Ben şunu hatırlıyorum. Yine Samsun’da gezi olaylarının ilk başladığı ilk gün 5 bin kişinin Atakum ilçe teşkilatına yürüdüğü taşlı sopalı, molotof kokteyli, demir parçalarıyla ilçe teşkilatını saldırdığı gün bende o kalabalığın arasında olan biriydim. Ertesi gün bir gazetede şöyle bir manşet gördüm. ‘dayan Taksim Samsun yanında’ o manşet hiç gözümün önünden gitmedi. Ama bakıyoruz o manşeti atanlar bugün Samsun’da iyi bir FETÖ karşıtı olarak karşımıza çıkıyor. Arkadaşlar bunun için bu zamanda sapla samanı birbirine karıştırmamamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘at izi, it izine karışmasın’ Her olayı kendi zamanı zemini ve şartları içerisinde değerlendirip burada bir çıkış yolu bulmak zorundayız. Yoksa birilerine ‘kişisel musibetimiz var’ diye iftira atacak olursak, birilerine intikam almak için davranış sergileyeceksek bunun hesabını ne millete verebiliriz, ne de Allah’ımıza verebiliriz. Kul hakkı vardır. Kul hakkının altından kalkmamız gereken bir dönemdeyiz. Onun için bütün arkadaşlar olayları iyi analiz etmeleri, doğru karar vermeleri gerekir. Bunu Kurucu Genel Başkanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir. Bu süreçleri bunları dikkate alarak hareket etmeliyiz. Bu düşünceler içinde vatanımızın, ülkemizin birliğini, dirliğini korumak için canını seve seve veren şehitlerimize ve 15 Temmuz’daki demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Tedavi gören gazilerimize ve yaralılarımıza Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum. Ailelerine güç kuvvet temenni ediyorum. Allah onlara dayanma gücü versin inşallah” diye konuştu.