Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi ve ’2 bayram arası düğün olmaz’ düşüncesi nedeniyle gelin saçı yapmada büyük bir düşüş yaşandığını söyledi.
Başkan Savaş Kiraz, Ramazan ayının bitmesi ve düğünlerin başlamasının ardından kuaförlerin sıkıntıları ve son durumları hakkında açıklamalarda bulundu. Düğün sayısının azalmasına bağlı olarak gelin saçı yapma sayılarında büyük oranda düşüş yaşadıklarının altını çizen Savaş Kiraz, “Düğün sezonu başladı ama bazı hurafeler yüzünden işler az. ’2 bayram arası düğün olmaz’ düşüncesi ile bazı insanlar bu sezonda düğün yapmaktan vazgeçiyor. Ramazan ayı da tam düğün sezonuna denk geldi. Haziran’da Ramazan dolayısıyla 1 ay düğün yapılmadı. Haziran’dan sonra da Kurban Bayramı geldiği için 2 bayram arasına denk geliyor. Dolayısıyla kuaförler, bundan 5-6 yıl öncesine göre yaptığı gelin saçlarında son yıllarda çok büyük oranda azalma var. Bazı insanlar düğünlerini kurban bayramından sonraya bırakıyor. Bu da kış aylarına denk geldiği için yine işler istenilen seviyede olmuyor” dedi.
“Çok ucuz fiyata gelin saçı yapan kuaförlerden uzak durun”
Çok ucuz fiyatlara yapılan gelin saçlarının hüsranla sonuçlanacağını vurgulayan Kiraz, “Gelin saçı, dünyadaki bütün genç kızların hayalidir. Bayanların en güzel ve özel bu günlerini çileye dönüştürmemeleri için kaliteli ve iyi kuaförleri tercih etsinler. Özellikle fiyat konusunda çok uygun yapan kuaförleri tercih etmesinler. Çünkü her şeyin bir maliyeti var. Biz de bir fiyat tarifesi çıkartırken bu maliyetleri göz önüne alarak çıkartıyoruz. Bizim fiyat tarifemizin yüzde 50 ya da daha altında fiyat veren kuaförlerden vatandaşlar kuaförden mutsuz ayrılır. Ucuz fiyata iş yapan kuaför hakkında bize çok sayıda şikayet geliyor. Samsun’da gelin saçı tarifesinin fiyatı 250 liradır. Bu tarifede pedikür, manikür, makyaj ve boya işlemleri de olabiliyor. Bu fiyatın yüzde 10 altında indirim yapılabilir ama 50 lira ya da 100 liraya da gelin saçı olmaz. Olsa da çıkan sonuçtan kimse memnun olmaz” diye konuştu.