Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, bayan kuaförlerinin de erkek kuaförleri gibi haftada 1 gün izin yapması için gerekli çalışmaları başlattıklarını belirterek, imza toplama çalışmaları yaptıklarını ifade etti.
Başkan Savaş Kiraz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kuaförlerin yaşadığı sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulunan Kiraz, aynı zamanda kuaförlerin haftada 1 gün tatil yapabilmesi için çalışma başlattıklarını da söyledi. Girişim sonrası işlerin bıçak gibi kesildiğini vurgulayan Savaş Kiraz, “2 gündür Samsun’daki bütün kuaförleri geziyorum. 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki işler sanki bıçak gibi kesildi. Düğünler ertelendi. Çok sayıda gelin saçı randevusu iptal edildi. İnsanlar bu sıralarda para harcamamaya dikkat ediyorlar. Bu işler devlet yetkililerinin, kesin bir açıklama yapmasından sonra düzelebilir. Tehlikenin tam olarak geçmediği yönünde çıkan haberler insanların para harcamasını engeller. Bu bütün sektörlerde böyle. İnsanlar özel harcamalarının yerine genel ihtiyaçlarına para harcamaya özen göstermeye çalışıyorlar” dedi.
“Bayan kuaförleri Salı veya Pazar günü izin kapalı olacak”
Bayan kuaförlerinin pazar ve salı günü kapalı olarak izin yapacağını açıklayan Kiraz, “Kuaförlerimiz haftada 1 gün tatil yapmak istiyorlar. Onların talepleri doğrultusunda pazar veya salı günleri bayan kuaförlerini ve güzellik salonlarını tatil yapmayı düşünüyoruz. Bununla alakalı tek kaygımız pazar günleri düğünlerin çok olmasıdır. Bunu da 1 Haziran -15 Eylül arası yani düğün sezonunda pazar günü kuaförlerin açılmasını serbest bırakacağız. Gelin sezonunun bittiği 15 Eylül tarihinden itibaren de yasaklar tekrar yürürlüğe girilecek. Eğer izin günü salı günü olursa yaz-kış kuaför dükkanları yasaklı günlerde kapalı olacaklar. Bunla alakalı üyelerimiz arasında bir imza kampanyası başlattık. Şu anda 300 imza toplandı. 1 günlük kapatma izniyle alakalı kurumlardan da izin almak gerekiyor. Bu imzaları o yüzden topluyoruz. Bizim toplam 420 kuaför, 45 tane de güzellik salonu var. Bu iş yerlerinin haftalık izni konusunda girişimlerimizi yaptık. Tüm imzaları topladıktan sonra uygulamaya işleme koyacağız. Bu uygulamayı bu yıl içerisinde yürürlüğe sokarız diye düşünüyorum” diye konuştu.