Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bazı üyeler arasında sözlü tartışma yaşandı.
Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Aralık ayı 23. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır Başkanlığında gerçekleşti.

“Alçağın daha alçağılar”
Gündem maddelerinden önce konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, İstanbul’daki hain bombalı saldırıya tepki göstererek, “Şehit olan polislerimizin ve vatandaşlarımızın hikayesini dinledikçe insan birkaç kat daha fazla bunlara nefretini ifade etmek istiyor. Bunlara bir kelime bulamıyorsunuz. Alçak deseniz alçağın daha alçağılar. Şerefsiz deseniz şerefsizin daha da şerefsiz olduğunu söylemek istiyorsunuz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bir polisimizi de biz burada defnettik. Ama maalesef defin sırasında şehidimizi tabutuyla beraber defnetmek durumunda kaldık. Bizim birlik ve beraberliğimizi birbirimize olan sahiplenme duygumuzu kat kat daha artırmasından diliyorum” dedi.

“Tek vücut olmalıyız”
Türkiye’nin son derece kötü günler geçirdiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, “Ülkemizde son 1.5 yılda 33 bombalı saldırı oldu. Gerçekleştirilen birkaç baskını da emniyet birimlerimiz doğru istihbarat ile önleyebildiler. Kendilerine teşekkür ederim. Ama yeterli olmuyor. Terörist ve uluslararası emperyalist güçler bölmek ve parçalamak için uğraşırken, teröriste hizmet edercesine bölünüp, parçalanmak olmaz. Tek vücut olmalıyız. Birbirimizi şeytanlaştırarak barış içerisinde yaşayamayız. Saflarımızı sıklaştırarak, farklı düşünenleri düşman saymamalıyız. Siyasette yer alan herkes aklımızı başımıza toplamalıyız. Bu geminin kaptanı olmak veya güvertesinde olmak önemli değil. Bu gemi batacaksa hepimiz beraber batacağız” diye konuştu.

Çıkış’tan Arslan’a tepki
Tüfek’in konuşmasının ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Tansu Çıkış, Tüfek’in konuşması esnasında AK Parti Meclis Üyesi Sabri Arslan’ın ‘‘terör örgütünü anlatırken CHP’yi tarif ediyor” diye konuştuğunu iddia ederek, tepki gösterdi. Çıkış, “Mustafa Tüfek görüşlerini beyan ederken, Sabri Arslan bir beyanda bulundu. Kendisinden rica ediyorum. Ben çok rahatsız oldum. Memlekette bir vatan haini varsa babamın oğlu da olsa Allah belasını versin. Bunlarla alakalı bizi nasıl olur da suçlarsınız. Kendisini de çok seviyorum ama böyle söylemesi beni çok rahatsız etti” şeklinde konuştu.

Arslan: “Tüfek istifa etsin”
Yanlış anlaşıldığını ifade eden AK Parti Meclis Üyesi Sabri Arslan ise, “Böyle mikrofon önünde söyleyeceğine gelip bana söyleseydi ben ne dediğimi daha iyi anlatırdım. CHP’nin de bugün burada söylemiş olduğunun doğru olduğunu ifade ettim. Arkadaş yanlış anladı. Haddimizi bileceğiz, birbirimizi seveceğiz ama uzaktan benim bu söylediğimi yanındaki arkadaşlar duydu mu? Söylemiş de olabilirim. Ben Mustafa Tüfek’i söylemlerinden dolayı CHP’den istifa etmeye davet ediyorum. Biz istifa ettirmezsek zaten atarlar onu” dedi.
Bunun üzerine tekrar söz alan CHP Grup Başkanvekili Tüfek, CHP’nin 93 yıldır var olduğunu, bu siyasette var olan partilerin hepsinin mezar olduğunu ifade ederek, CHP’nin Türk siyasetinde her zaman devam edeceğini kaydetti.

"Siz mi susturacaksınız, biz mi susturalım"
Daha sonra tartışmaya Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz de katılarak, “Ben Sabri beyi sevmiyorum. Meclis kurulduğu günden bugüne kadar herkese bir atıfta bulunup, laf yarıştırma telaşında. Dolayısıyla o arkadaşları istifaya davet ederken, ben de Meclis Başkanı tarafından kendisinin uyarılmasını istirham ediyorum. Ya da meclis üyeleri olarak Cumhurbaşkanımızın güzel bir sözü gibi ‘siz mi susturacaksınız, biz mi susturalım.’ Bizim her konuşmamızda muhatabımız Sabri bey mi olacak ya da meclisin külhanbeyi Sabri bey mi? Sabrediyoruz ama Sabri bey de sabrımızı zorlamasın. Biz Sabri beye değil, sabrımıza sabrediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Bu polemiğin daha fazla uzamasını istemiyorum ve bu konuyu da burada kapatıyorum” diyerek tartışmaya son noktayı koydu.
Tartışmaların ardından meclis gündem maddeleri onaylanarak kabul edildi.