Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Köprülüler Anadolu Lisesi öğrencileri mezuniyet yıllıkları için kermes düzenledi.
Geleneksel hale gelen kermesin 12. sınıf öğrencileri tarafından okul bahçesinde düzenlendiği ve bundan sonraki yıllarda da düzenlenerek bu geleneğim devam ettirileceği belirtildi. Son sınıf öğrencilerinin organizasyonu idareci, öğretmen ve öğrenciler arasındaki bir dayanışmanın sonucu yoğun bir eğitim ortamında yararlı bir etkinlik olmasının yanı sıra elde edilen gelirle mezuniyet yıllığı hazırlanacağı kaydedildi. Birbirinden güzel özellikle yöresel tatların sergilendiği kermese velilerin de katkı sağladığı, yoğun ilgi gösterilen kermesin amacına ulaştığı ifade edildi.
Okul Müdürü Resul Özata kermeste veli ve öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada okul kültürü oluşturmada bu tür faaliyetlerin önemine değinerek, okulun sadece eğitim öğretim yapılan bir yer olmadığını, kendi kültürlerinin ve yöresel tatların yaşatılması gerektiğine dikkat çekti.
Öğrenci velileri okuldaki bu etkinliğe katkı sağlamaktan son derece mutlu olduklarını dile getirerek, öğrencilerin yaptıkları her türlü eğitsel ve kültürel etkinliklerde yanlarında olacaklarını belirttiler.