2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türk kafilesinin en genç sporcusu 17 yaşındaki Mete Gazoz, Samsun’da 5 bin öğrenciyle buluştu.
‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ kapsamında Samsun’da gelen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türk kafilesinin en genç okçu sporcu 17 yaşındaki Mete Gazoz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, milli sporcunun antrenörü ve aynı zamanda babası olan Metin Gazoz ve beraberindeki heyet ile birlikte Samsun Valisi İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Seyit Bilal Porsun, Olimpik Eğitim kapsamında Samsun’da 3 gün sürecek olan ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ için Samsun’a geldiklerini belirterek, milli sporcu Mete Gazoz’u Samsun’da 5 bin öğrenciyle buluşturduklarını söyledi.
Genç sporcu Mete Gazoz’un 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda sergilediği performansın herkesi gururlandırdığını vurgulayan Vali İbrahim Şahin, “Olimpiyatlarda derece almış ve Türkiye’de gündem olmuş yavrumuz burada, kendisi bu yapmış ve göstermiş olduğu çalışmalardan dolayı iyi bir örnek sporcudur. Sporcumuza bundan sonraki spor kariyerinde başarılar diliyorum. Yavrumuz herkesi olimpiyatlarda gururlandırdı. Tebrik ediyorum. Daha çok genç olmasına rağmen sağladığı başarı önemlidir. Gençlere örnek olacağına inanıyorum” dedi.
Ziyarete ayrıca, Haber Türk Olimpik Spor Yazarı Mehmet Ağca ve Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran katıldı.