Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan Samsun İl Müftüsü Veysel çakı, "Hayatı kolaylaştırıcı gelişmelere karşı aynı derecede insanlığımız gelişmedi" dedi.
Samsun İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla birlik ve beraberlik konulu ’Hz. Peygamber, Tevhid, Vahdet’ paneli düzenlendi. Panel İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele; İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Müftüsü Veysel Çakı, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Veysel Çakı’nın başkanlığını yaptığı panele, İlkadım Müftüsü Yahya Polat, Atakum Müftüsü İsmail Keskin, Canik Müftüsü M. Arif Yüksel konuşmacı olarak katıldı.
"BU YIL Kİ KONUMUZ OLAN BİRLİK VE BERABERLİK"
Panelden önce bir konuşma yapan İl Müftüsü Veysel Çakı, "Bu panelin Peygamber efendimizi anmaktan çok, anlamaya katkı sağlamasını diliyorum. Kutlu Doğum Haftası 1989 yılından buyana kutlana gelmektedir. Kutlu Doğum Haftası kültür ve irfan etkinliğidir. Peygamberimizin insanlığa sunduğu erdemli değerlerin daha iyi anlaşılması noktasında bu hafta çok değişik etkinlikler yapılıyor. Eskiden il merkezlerinde birer program yapılıyordu, bugün ise köylerde, hastanelerde, cezaevlerinde dahi programlar yapılıyor. Kutlu Doğum Haftası için her yıl bir konu belirleniyor. Bu yıl ki konumuz da ’Tevhid, Vahdet ve Birlik’. Ekonomik olarak teknolojik olarak dünya çok güzel noktalara geldi. Benim yaşımda olanlar çok iyi hatırlarlar; deterjanın olmadığı odun külüyle çamaşırın yıkandığını, köylerde yol olmadığını, elektriğin olmadığını. Bugüne bakarsak hayatımızı kolaylaştırıcı çok iyi gelişmelerin olduğunu görebiliyoruz. Ama üzülerek ifade edelim ki aynı derecede insanlığımız gelişmedi. Erdemli duygular geliştiremedik. 30 sene önce insanların mutfağında daha iyi mi yemek vardı. Ama onların sofralarında misafir daha fazlaydı. Onların komşularından daha fazla haberi vardı. Bu yıl ki konumuz olan birlik ve beraberlik konumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Panelden sonra İl Müftüsü Veysel Çakı katılanlara kırmızı gül hediye etti.