Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, darbe teşebbüsüne sert bir dille tepki göstererek, “Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Ülkemize ve milletimize karşı yapılan hain darbe girişimini tanımıyoruz” dedi.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, önceki akşam bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine yaptığı yazılı açıklama ile sert tepti gösterdi. 15 Temmuz tarihinin kara bir leke olarak tarih sayfalarında yerini aldığını kaydeden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Ülkemiz tarihi bir gün yaşadı. Maalesef milletimiz geçen yüzyıl boyunca birçok defa karşılaştığı hainane bir planla yine karşı karşıya kaldı. Demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan şer güçler bir kez daha harekete geçti. Türkiye bugün demokrasi adına utanç verici bir kalkışma girişimine maruz kalmış, milli iradeye zarar verilmek istenmiştir. 15 Temmuz tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçmiştir. Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz! Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz” diye konuştu.
“Devletimizin ve milletimizin yanındayız”
Her zaman demokrasinin yanında olduklarını kaydeden Murzioğlu, “Yapılan girişim, ülkemizin birliği ve beraberliğine yönelik bir harekettir. Bunu yapanlar kahraman Türk ordumuzun içine sızan bir avuç haindir. Milletin parasıyla alınan silahlarla milletin Meclis’ini hedef alanlar, silahını sivil insanlara yöneltenler, ülkesinin en stratejik noktalarını hedef alanlar bu milletin askeri olamaz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Bu tür girişimler, ülkeye zarar vermek isteyen odaklara yardım ve kendi milletine düşmanlık etmekten başka bir sonuç çıkaramaz. Unutmayalım ki; halkın iradesini yok sayan hiçbir girişim başarıya ulaşamaz. Birliğimize, dirliğimize ihanet eden, halkı karşısına alan anti-demokratik güçlerin bugün olduğu gibi yarında hayal kırıklığına uğrayacağına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle yapılan haince darbe girişimde hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Samsun iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasiden yanayız. Asker, polis, sivil halk her kim olursa olsun ülkemizin insanlarının birbirine düşmemesi için tüm görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.