Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi, üyelerine, iş adamlarına, STK temsilcilerine, uluslararası öğrencilere ve şehit ailelerine Canik Kültür Merkezi’nde iftar verdi.
Çok sayıda davetlinin katıldığı iftar programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, yenilen iftar yemeğimin ardından sinevizyon gösterisi ile devam etti. Sinevizyon gösterisinden sonra söz alan MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, “Bereket, ortağı çoğaldıkça artar. Biz de bugün bu salonda kardeşliğimizi ve bereketimizi artırmak için bir araya geldik. İslam alemi çok zor dönemlerden geçiyor. Bugün de önceki her zorluklarda sığındığımız Kur’an ve yol göstericimiz Resullullah’ın tavsiyelerine o kadar ihtiyacımız var ki. Ramazan-ı şerif af ve mağfiret ayı, paylaşma ve bütünleşme ayı. Fakat aynı zamanda, hatalarımızla yüzleşme, kusurlarımızdan arınma ayı. Biraz durulma, etrafımızı anlama, kardeşlerimizle hemhal olma ayı. Maalesef yıllardır yakın ve uzak coğrafyalarda birçok acı olaylara şahit oluyoruz. Arakan’da, Myammar’da, Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de içimizi parçalayan dertler ve zulümler yaşanıyor. Dahası içimizde, kalbimize saplanan ikircilik ve ayrılık tohumlarını dağıtmak için yüzlerce şehit veriyoruz. Bu gidişata dur diyecek olanlarda yine bizleriz. Bütün insanlık için neler yapılabileceğini de elbette bir kere daha düşünmeliyiz. Umudumuz ve duamız, bu mübarek Ramazan ayında mazlumların acılarının son bulması, gönüllere kardeşlik ve barış ikliminin egemen olmasıdır. İftar programımıza gelen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sar’ın konuşmasının ardından söz alan MÜSİAD Genel Başkan Vekili Halim Aydın, bütün davetlilere hayırlı Ramazanlar dileyerek, bayramlarını kutladı.
Son konuşmacı olarak söz alan Canik Belediye Başkanı Osman Genç de davetlilere Ramazan’ın öneminden bahsetti. Ramazan’ın bitmesine kısa bir süre kaldığını hatırlatan Genç, herkesin bayramını şimdiden kutladı.
İftar programı, yapılan konuşmaların ardından sonlandı.