Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) rektör adaylarını belirlemek üzere sandık başına gitti.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde 1078 öğretim üyesi, oylarıyla 6 rektör adayını belirliyor. Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 09.00’da başladı ve 16.00’da sona erecek. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da sandık başına gelerek oyunu kullandı.
Seçimde yarışan isimler şöyle: Prof. Dr. Fatma Aydın, Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Prof. Dr. Ramazan Amanvermez, Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Prof. Dr. Muhammet Dervişoğlu, Prof. Dr. Güven Önbilgin, Prof. Dr. Yılmaz Can, Prof. Dr. Mahmut Aydın, Prof. Dr. Erdal Ağar ve Prof. Dr. Kenan Erzurumlu.
Rektör adaylarını belirleme seçiminde en çok adı yazılan 6 isim 15 Temmuz’da Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na bildirilecek. Rektör adaylarını inceleme komisyonu ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında çalışmasını sürdürecek. Yükseköğretim Genel Kurulu’nun toplantısı 27-28 Temmuz gerçekleştirilecek ve adaylar arasından 3 ismi 1 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı’na sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 adaydan birini üniversiteye 4 yıllığına rektör olarak atayacak.