Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) yapılan rektör adaylarını belirleme seçiminde ilk 6 belli oldu.
Seçime geçilmeden önce Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan kısa bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Akan, “Yeni atanacak rektörümüzün üniversitemizi daha iyiye ve daha üst düzeylere taşıyacağına inanıyorum. Yeni rektör tüm akademik ve idari personelin de yardımıyla bu hedefe ulaşacak ve üniversitemizi ileriye götürecektir. Bugün üniversitemizin tüm kadrolu öğretim üyeleri oy kullanacaklar. Rektör adaylarını belirleme toplantısını yürütmek ve sonuçlandırmak üzere sandık kurulu size yardımcı olacaktır. İnşallah bu seçim sonunda güzel sonuçlar elde etmiş olacağız” dedi.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan seçimde bin 78 öğretim üyesinden bin 12’si oy kullandı. Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 09.00’da başladı ve 16.00’da sona erdi. Oylama sonucunda 6 rektör adayı belirlendi.
Seçim sonunda açılan 3 sandıktan çıkan oylama sonucunda ilk 6’ya giren isimler şöyle: Prof. Dr. Şaban Sarıkaya 163 oy, Prof. Dr. Sait Bilgiç 161 oy, Prof. Dr. Şenol Eren 134 oy, Prof. Dr. Yılmaz Can 115 oy, Prof. Dr. Bünyamin Şahin 93 oy ve Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu 85 oy.
Seçim sonuçlara göre rektör adaylarını belirlemede en çok adı yazılan 6 isim 15 Temmuz’da Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na bildirilecek. Rektör adaylarını inceleme komisyonu ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında çalışmasını sürdürecek. Yükseköğretim Genel Kurulu’nun toplantısı 27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek ve adaylar arasında 3 ismi 1 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanlığı’na sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 adaydan birini üniversiteye 4 yıllığına rektör olarak atayacak.
İlk 6’ya giremeyen adaylar
İlk 6’ya giremeyen diğer adaylar da şu şekilde: Prof. Dr. Mahmut Aydın 79 oy, Prof. Dr. Fatma Aydın 65 oy, Prof. Dr. Muhammed Dervişoğlu 40 oy, Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan 18 oy, Prof.Dr. Güven Önbilgin 13 oy, Prof.Dr. Mustafa Bekir Selçuk 11 oy, Prof. Dr. Ramazan Amanvermez 5 oy, Prof.Dr. Kenan Erzurumlu 4 oy ve Prof. Dr. Sadettin Bilgiç 1 oy.
Sandıktan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’a 2 oy çıktı. Oylamalarda 989 oy geçerli olurken, 23 oy da geçersiz sayıldı.