Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) ile Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası(Tez-Koop-İş) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.
OMÜ’de çalışan işçiler için Türk-İş’e bağlı Tez-Koop-İş sendikasıyla yürütülen sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Anlaşma sonucunda OMÜ’de imza töreni düzenlendi. Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Tez-Koop-İş Genel Başkanı Osman Gürsu, Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt ve Mustafa Barın katıldı.
İmza töreninden önce bir açıklama yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "203 çalışanımız için emeklerinin karşılığı olan ücretlerinin hak ettikleri düzeyde kalması için yürüttüğümüz çalışmaları güzel bir şekilde sonuçlandırmış bulunuyoruz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Anlaşmadan dolayı memnun olduklarını dile getiren Tez-Koop-İş Genel Başkanı Osman Gürsu, "Müzakerelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte çalışan arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı daha güçlü bir hale getirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.