Ondokuz Mayıs Üiversitesi (OMÜ), Prof. Basri Erdem Resim Sergisi ve Söyleşisi gerçekleştirdi.
OMÜ Karikatür Kulübü, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Eğitim Fakültesi işbirliği ile GSF Baskı Atölyesi’nde İstanbul Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Basri Erdem’in katılımıyla workshop düzenledi. Workshopa katılan ilkokul öğrencilerine taş baskı, gravür ve yağlı boya uygulamaları yaptı. Workshopta konuşan GSF Dekanı Çağatay İnam Karahan, bu tür etkinlikleri başka üniversitelerle de işbirliği yaparak artırmayı hedeflediklerini söyledi.
Workshopun ardından Prof. Basri Erdem Resim Sergisi’nin açılışı GSF’de gerçekleşti. Sergi açılışında konuşan Basri Erdem, “15 Nisan Dünya Sanat Günü münasebetiyle OMÜ’de resim sergisi açtım. 35 yağlı boya, 4 tane de taş baskı ve gravür tekniğinde yapılmış eserlerimiz var. Buradaki öğrencilerin bu tekniklerle ilgili bilgilendirilmesini amaçlıyoruz. Öğlen saatlerinde de bir söyleşi ve çalışma düzenledik. Bütün amacımız Anadolu’daki yavrularımızın bu tekniklerden mağdur kalmamasıdır. Bu tür tekniklerin sadece büyük kentlerde toplanmış olması çok yanlış bir olay. Bu işi gönüllü olarak üstlendim. Aşağı yukarı 15 üniversiteyi dolaştım. En son buraya geldim. Bu serginin öğrencilere faydalı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Bu tür sergilerin öğrenciler açısından çok önemli olduğunu ifade eden ÖMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, serginin öğrenciler için çok yararlı geçeceğini söyleyerek, açılışın 15 Nisan Dünya Sanat Günü’ne denk gelmesinin de önemli olduğunun altını çizdi.
Açılış konuşmalarının ardından OMÜ Karikatür Kulübü Başkanı Yar. Doç. Dr. Tarık Yazar, öğretim üyeleri ve öğrenciler, resim sergisini gezdi.
Sergi 25 Nisan’a kadar ziyaretlere açık olacak.