Ordokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Akan, mezun öğrencilere, “Çok çalışın. Çalışmaktan, kendinizi sürekli geliştirmekten korkmayın. Çok çalışmaktan zarar değil aksine çok fayda görürsünüz” tavsiyesinde bulundu.
OMÜ Mühendislik Fakültesi 2015-2016 Eğitim-Öğretim Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı. Kampüs içindeki halı sahada yapılan törene, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
İnşaat, Çevre, Elektrik ve Elektronik, Gıda, Makine, Bilgisayar, Endüstri, Harita, Kimya ve Malzeme Bilimi Mühendisliklerinden bin 184 öğrencinin mezun olduğu törenin başında Mühendislik Fakültesi birincisi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Nurdan Övgü arkadaşlarına ve ailelere seslendiği bir konuşma yaptı.
Ardından kürsüye çıkan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Yazıcı, “Mühendislik Fakültesi 10 farklı bölümde 5 bin 166 öğrenci ile eğitimini sürdürmektedir. Bu yıl 283’ü uluslararası öğrenci olmak üzere toplam 1.184 öğrencimizi mezun ediyoruz” dedi.
Yazıcı konuşmasında fakültenin son 8 yılda geldiği nokta ile ilgili kısa bilgiler verirken öğrenci sayısının bu süreçte yüzde 100, akademik ve idari personelin ise yüzde 40 artış gösterdiğini söyledi.
Aynı zamanda Samsun Teknopark hakkında da bilgi veren Yazıcı, “Temmuz 2015’de Samsun Teknopark faaliyete başladı. Teknoloji geliştirme bölgesinde 43 firma çalışmakta olup 11 tanesi akademisyen firmasıdır ve bunlardan 3 tanesi fakültemizdendir. Samsun Teknopark’ta halen 45 proje devam etmekte olup 122 kişi istihdam edilmektedir. Böylece Teknopark öğrencilerimiz için iyi bir uygulama alanı, mezunlarımız içinde önemli bir istihdam kapısı olmuştur” ifadelerini kullandı.
Mezun öğrencilere de aldıkları eğitime güvenmelerini, hedeflerini doğru belirlemelerini ve hedefe ulaşmak için sabırla çalışmalarını söyleyen Yazıcı, mezunlara meslek hayatlarında başarılar diledi.
Rektör Prof. Dr. Akan ise yaptığı konuşmada mühendisliğin geleceği inşa eden ve belirleyen en önemli mesleklerden biri olduğunun altını çizdi. Akan ayrıca Ar-Ge’nin günümüzdeki önemi, mühendislik dalı ile kopmaz ve hayati bağını da vurguladı. Mezunlara seslenen Akan, “Çok çalışın. Çalışmaktan, kendinizi sürekli geliştirmekten korkmayın. Çok çalışmaktan zarar değil aksine çok fayda görürsünüz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Mühendislik Fakültesini birincilikle bitiren Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Nurdan Övgü, ikincilikle bitiren Murat Yıldırım ve üçüncülükle bitiren Hilal Singer plaketlerini ve başarı belgelerini Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan’ın elinden aldılar. Ardından 10 ayrı bölümün ilk üçe giren öğrencileri de plaketlerini ve başarı belgelerini öğretim üyelerinin elinden aldılar.
Aynı zamanda dereceye giren öğrencilere meslek odası birliklerinden çeşitli hediyeler verildi ve ardından tüm mezun öğrenciler toplu olarak Mühendislik Yemini etti. Mezunlar günlerini kep atarak sonlandırdı.