Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç, rektörlük seçiminde aday olan öğretim üyeleriyle ikinci kez bir araya geldi. Rektör Bilgiç, ilk toplantıdan bugüne yaşanan gelişmeleri öğretim üyeleri ile paylaştı.
İlk toplantılarına ilişkin müspet geri dönüşler olduğunu ifade eden Bilgiç, bu bir araya gelişlerin hem şehre hem de üniversitenin ikliminin yumuşaması ve güzelleşmesinde önemli katkılarının olduğunu vurguladı.
Bu birlikteliğin son derece önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Demek ki iyi niyetle yola çıkıldığında, bu duruş, insanların yüreğinde yer buluyor ve içinde bulunduğumuz kurumun huzur içinde yoluna devam etmesinin hepimiz için pozitif katkıları oluyor. Önemli olan, sürdürülebilir bir yolda yürüyor olmaktır. Bunu da üniversitemizin geleceği adına önemli bir işaret ve ışık olarak değerlendiriyorum” dedi.
“Raylı sistem bütün birimlere ulaşacak”
Toplantıda raylı sistemle ilgili çalışmalar konusunda da bilgi veren Rektör Bilgiç, raylı sisteme dair çalışmaların proje ihalesinin gerçekleştiğini ve en son üniversitenin sunduğu alternatif proje önerileri üzerinde yapılan çalışmaların Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle paylaşıldığını söyledi. Prof. Dr. Bilgiç, “Son çalışmalar itibariyle kampüs içerisindeki lojmanların şehir ve hatta Tekkeköy ile ulaşım sorunu ortadan kalkacak. Görüştüğümüz yetkililer Marmaray’ı yapan mühendislerin de içinde bulunduğu bir ekip. İlk defa üniversitede, kampüs içinde raylı sistem bütün birimlere ulaşabilecek kadar bir güzergaha sahip olacak. İnşallah 2018’in Ağustos ayı gibi raylı sistemin tamamlanması söz konusu olacak. şeklinde konuştu.
Öğrencilere kahvaltı imkanı
Rektör Sait Bilgiç, öğrencilere sabah kahvaltısı verilmesi yönünde girişimleri olduğunu belirterek, “Öğrencilerimize sabah kahvaltısı vermeyi düşünüyoruz. Örneğin öğle yemeğinin maliyeti 6 buçuk lira. Biz öğrencilerimize 2 liradan veriyoruz. Aynı şekilde sabah kahvaltısını da bu fiyat üzerinden vermeyi planlıyoruz. Aşure Günü etkinliklerinde zaten öğrencilerimizle buluştuk, bunu kendileriyle paylaştım ve hepsi çok mutlu oldular. Dahası mevcut yemeklerimizden de çok memnunlar. Ayrıca Öğrenci Yaşam Merkezi’ndeki personel yemekhanesinin bir kısmını öğrencilere tahsis edeceğiz. Çünkü bu yönde bir talep geldi. Böylece öğrencilerimizin kuyrukta bekleme süresini azaltmış olacağız” diye konuştu.
Bunların dışında mevzuatla ilgili çalışmaları olduğuna da değinen Rektör Bilgiç, “Birimlerimizden gelen teklifler, talepler doğrultusunda çalışıyoruz. Tabii olağanüstü hâlden kaynaklanan üstlendiğimiz yük nedeniyle özel projelerimize yeterince odaklanamıyoruz. İnşallah, takriben 1-2 ay içerisinde temel projelerimiz üzerine yoğunlaşacağız diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.
Büyükşehir Belediyesinin kampüs içindeki çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Sait Bilgiç şunları kaydetti: “Rektörlüğün üstünde yer alan orman içi yol, belediye tarafından yapıldı. Böylelikle Rektörlüğün arkasında hem ikinci bir ulaşım yolu hem de orman içerisinde güzel bir yürüyüş yolu olmuş oldu. Ayrıca yerleşkenin güneybatı tarafından dışarıya çıkarken kampüse 1-1,5 kilometrelik bir bağlantı yolu talep ettik. Bu bağlantıyla da Ankara’dan gelip Sinop, Bafra yönüne gidenler ve aynı zamanda üniversiteye gelenler, artık daha kısa bir kat edecek. Dolayısıyla orada da bir kapımız olacak.”