Vakıflar Samsun Bölge Müdürü Ali Şahin, bölge bazında restorasyon çalışmalarının yüzde 80’ini tamamladıklarını söyledi.
Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Haftası’nı bu yıl ’Vakıf ve Sivil Toplum’ temasıyla kutluyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında farklı temalarla kutlanan Vakıflar Haftası programı Anıt Park Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Törene; Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Şahin, kurum amirleri ve vakıf çalışanları katıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
"HALKIMIZIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Anıta çelenk sunumundan sonra bir konuşma yapan Bölge Müdürü Ali Şahin, "Genel Müdürlüğümüz, vakıflarımızın yaşatılması, vakıf bilincinin yaygınlaştırılması ve medeniyetimizin yapı taşı olan vakıf abide eserlerimizin korunup gelecek nesillere aktarılması gibi önemli sorumlulukları olan bir kurumdur. Bizler bu sorumluğun bilinci ile davranmaya çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarla merhamet ve sevgi bekleyen her kim varsa elinden tutmaya çalışıyoruz. Halkımızın huzur ve refah içinde yaşayabilmesi için kuru gıda yardımları, öğrenci bursları ve muhtaç aylığı ile halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi ailelerimize 654 aileye kuru gıda, 210 yetim, öksüz, şehit çocuğu ve engeli vatandaşımıza 556 TL muhtaç maaşı, 516 ortaöğretim öğrencimize 60 TL eğitim yardımı, 80 üniversite öğrencimize 200 TL aylık burs verilmektedir" dedi.
“VAKFA BİR ÇİVİ ÇAKAN ABAT, VAKIFTAN BİR ÇİVİ SÖKEN BERBAT OLUR”
Restorasyon çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığını belirten Şahin, "Bölge bazında sahip olduğumuz kültür varlıklarını özgün yapısına uygun olarak yüzde 80’inin restorasyonunu tamamladık. Şu anda restorasyonuna başlanan pek çok yapımız bulunmaktadır. Samsun ilimizde Çarşamba’da Orduköyü ve Süleyman Paşa Camileri, Vezirköprü’de Taşhan, Bafra’da Emir Mirza Bey Türbesi ve yine İlkadım’daki Taşhan’ın restorasyonları devam etmektedir. Ayrıca Vezirköprü Aşağınarılı Camii’nin ihalesi 13 Mayıs 2016 tarihinde olup, Saathane Meydanı’nda bulunan Süleyman Paşa Medresesi Camii ihale hazırlıkları son aşamaya getirilmiştir. Sinop İli, Boyabat ilçesinde Beyazıtveli ve Kaya Camilerinin restorasyonlarına başlanmıştır. Ordu ilimizde Kutluca Köyü Camii’nin restorasyonu tamamlandı. Yine Merkez Eskipazar Camii’nin projeleri hazırlanmakta ve projelerin tamamlanmasına müteakiben caminin restorasyonu yapılacaktır. Ayrıca proje aşamasında ya da projesi tamamlanmış olup ihalesi yapılacak olan pek çok eserimiz bulunmaktadır. Bunların da en kısa zamanda restorasyonlarına başlanacaktır. Son olarak kurmuş oldukları vakıfların vakfiyelerinde bizleri de unutmayıp vakıf duasıyla bu hayırlı hizmetlerden nasiplenmemizi sağlayan ecdadımızı dualarımızla anıyoruz. Ayrıca bizlere bırakmış olduğu bu yüce mirası ’vakfa bir çivi çakan abat, vakıftan bir çivi söken berbat olur’ mantığı ile koruyup gözeten değerli halkımızı vakıf camiası ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Bu vesile ile tüm halkımızı etkinliklerimize katılmalarını ve bizleri onurlandırmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.