Samsun Dernekler Federasyonu(SADEF) Genel Başkanı Yıldıray Baş ve yönetimi "Samsun Tanıtım Günleri" kapsamında Samsun Valisi İbrahim Şahin’i ziyaret etti.
SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş’ın öncülüğünde 9’uncusu yapılacak "Samsun Tanıtım Günleri"nde, Samsunlu efsane isimlerden Yıldıray Çınar, Yaşar Doğu, Neyzen Tevfik ve Ali Fuat Başgil de anılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, SADEF ve tüm ilçe belediyelerin katkılarıyla düzenlenecek "Samsun Tanıtım Günleri", İstanbul Maltepe sahili miting alanında 18-24 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Bu kapsamda ziyaretlerini sürdüren SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ve yönetimi Samsun Valisi İbrahim Şahin’i ziyaret etti. Samsun’un sağlık, turizm ve birçok alanda cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Yıldıray Baş, "Samsun Tanıtım Günleri"nde bu anlamda tanıtımlar yapacaklarını söyledi. Samsun’da üretilen cerrahi aletler konusuna değinen Yıldıray Baş, "Samsun Tanıtım Günleri"nde cerrahi aletlerin tanıtılması konusunda Samsun Valisi İbrahim Şahin’le fikir alışverişinde bulundu.
’Cerrahi El Aletleri Müzesi’ ihaleye çıkıyor
Ziyaretlerinden ötürü SADEF yönetimine teşekkür eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Cerrahi aletler konusu benim çok önemsediğim bir konu. Bu aynı zamanda istihdamı da arttırıyor. Buna yönelik çalışmalarımız var. Gar binasının eski bakım onarım atölyesini ’Cerrahi El Aletleri Müzesi’ yapacağız. Birkaç gün içinde ihalesini yapacağız. Orası yapıldığında sağlık ürünlerini sergileyeceğiz" dedi.