Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, Üniversitemizde karşılıklı sevgi saygı ve güven ortamının güçlü bir şekilde yerleşmesi ve bir kültür halini alması öncelikli hedeflerimiz arasındadır dedi.
Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu yaptığı açıklamada, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin kurumsal kimliği ve kendini ifade etme biçimi Milli Mücadele’nin şahlanışı ile tanımlanır. Bu şahlanışın en önemli öğelerinden birisini de eğitim alanında üniversitemiz ifade etmektedir. Üniversite eğitimimizin her alanda kararlılık ve güçlü bir irade ile atılım yapması en önemli hedefimizdir” diye konuştu.
Üniversitenin kurulduğu günden bu yana toplumun her kesiminden farklı düşünce ve eğilimi içinde barındıran modern ve demokratik bir zemine sahiplik ettiğini ifade eden Şahinoğlu, “Bu çeşitliliğin oluşturduğu harmoni ve uyum üniversitemizin yıllar içinde oluşan en önemli zenginlik ve kazanımıdır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne mensup olma bilincinin temelini oluşturan en önemli unsurların başında şüphesiz on yıllar boyunca farklı kesimlerin katkısı ve birlikteliği ile oluşan beraber yaşama kültürümüzdür. Bu nedenle bilimin evrenselliğine uygun karşılıklı saygı ve duyarlılık kültürüne sahip bilim insanlarının barış ve huzur ortamına olan ihtiyaçları bu seçim vesilesi ile yeniden gündemdedir. Üniversitemizde sosyal barışı garanti edecek, güven ve saygı ortamını tekrar ve daha güçlü bir şekilde tesis edecek yeni bir yönetim öncelikli hedefimizdir. Bilime katkının ve liyakatin ön planda olduğu kurumsal aidiyet bilincini zedelememeye özen gösteren icraatlar ile üniversitemizdeki her kesimin kendisini haklar ve ilişkiler açısından güvende hissettiği, aynı zamanda da her bilim dalında evrensele başarı ile açılabilmiş bir sosyal ve kurumsal yapı gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.