Samsun TSO bünyesinde faaliyet gösteren Samsun AB Bilgi Merkezi, Dünya Çevre Günü’nde kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla TEMA Vakfı İl Temsilciliğiyle birlikte, “Samsun Çevre Günü Festivali” düzenledi.
1997 yılından bu yana Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bünyesinde faaliyet gösteren Samsun AB Bilgi Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Çevre Günü’nde kamuoyunun dikkatini bu yöne çekmek amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye’nin 20 şehrinde yerel ortaklarla sürdürülen proje çerçevesindeki etkinlik, Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda TEMA Vakfı İl Temsilciliği ile birlikte yapıldı.
ETKİNLİK BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Festival havasında gerçekleşen etkinliğe Samsunlular yoğun ilgi gösterdi. Festivalde TEMA Vakfı öğrencileri tarafından yapılan resimler sergilenirken, Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından günün önemini anlatan broşürler de katılımcılara dağıtılarak, kamuoyunun çevre konusunda farkındalığı artırılmaya çalışıldı. Çocuklara da çevreye duyarlılığı artırmak adına çeşitli hediyeler verildi. Samsun AB Bilgi Merkezi Koordinatörlerinden Fatih Saraç da, “AB Bilgi Merkezleri Ağı Projesi” ve Avrupa Birliği’nin çevre politikaları hakkında davetlilere bilgi verdi.
YAŞANABİLİR TEMİZ BİR DÜNYA
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı açıklamada, çevre konusunun önemine vurgu yaptı. Dünya Çevre Günü’nün temiz bir gelecek için önemli olduğunu ifade eden Başkan Murzioğlu, “Hepimizin ortak amacı yaşanabilir temiz bir dünya olmalı. Emisyonları azaltmak, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ve enerji verimliliğini teşvik etmek ve Avrupa’nın düşük karbon ekonomisine geçişini kolaylaştırmak için AB’nin bir dizi politikası bulunmaktadır. 2014-2020 Çok Yıllı Mali Program Çerçevesi kapsamında AB, toplam bütçesinin yüzde 20’lik kısmının iklimle ilgili proje ve politikalar için kullanılmasını kararlaştırmıştır. Bu oran, dış harcamalar ve mali yardımlar bağlamında, gelişmekte olan ülkeler için iklim finansmanında açısından 14 milyar euroya karşılık gelmektedir. Bu desteklerden daha fazla yararlanmak hem ülkemiz ve hem de geleceğimiz açısından faydalı olacaktır” dedi.