Samsun Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem hattının Gar-Tekkeköy arası ikinci etap yapımı kapsamında Samulaş tarafından işletilecek olan 8 adet yerli tramvayının ilki Samsun’a geldi.
Yerli tramvay üreticisi Durmazlar A.Ş.’nin Bursa tesislerinden dün sabah yola çıkan 5522 kodlu tramvay yaklaşık 36 saat süren yolculuğun ardından karayolu ile Samsun’a geldi. Gece yapılacak olan çalışma ile raylı sistem hattında raya indirilecek olan tramvayın testlerinin tamamlanmasının ardından Kasım ayı içerisinde Samsun halkına hizmet vermeye başlaması planlanıyor.
Tramvayın teslimi için Samsun’a gelen Durmazlar A.Ş. Raylı Sistemler Genel Müdürü Abdullah Bocan, “36 saat süren bir yolculuğun ardından ilk tramvayımızı Samsun’a getirmenin sevincini yaşıyoruz. Yaklaşık 33 metre uzunluğundaki tramvayımız 330 yolcu kapasiteli. En son teknoloji ile Durmaz A.Ş. tarafından Bursa’da üretimi gerçekleştirilen aracın tüm tasarım ve montajları ile araç yazılımları yine Durmazlar ekibine ait. Yeni tramvayın Samsun’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.