“Samsun Mobilya Dekorasyon 2017 Fuarı”nı 37 bin 986 kişinin ziyaret ettiği açıklandı.

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği ve KOSGEB’in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan “Samsun Mobilya Dekorasyon 2017” 2.Mobilya, İç Mimari, Halı, Aydınlatma, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı, 7- 12 Mart 2017 tarihlerinde, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Tüyap Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz fuarla ilgili yaptığı açıklamada, “Samsun ve Karadeniz markasının ön plana çıkarıldığı Samsun 2. Mobilya Dekorasyon Fuarı’nda, Samsun’un mobilya üretim merkezlerinden birisi haline gelerek, Türkiye genelinde ilk üç sırada yer alması adına önemli bir adım atıldı. Fuara katılan firmalar, üretim, tasarım ve inovasyon konusunda ne kadar yüksek kalitede ürünler ürettiklerini tüm ziyaretçilere bir kez daha gösterdi. Yüksek kalitedeki ürünler ile Samsun mobilyası yakın zamanda yurt içi ve yurt dışı ticarette Türkiye’nin en önemli mobilya üreticisi ve ihracatçısı olacağını kanıtladı. Fuara katılan üretici firmaların, ürün ve tasarımlarını sergilemek için özenle hazırladıkları stantların kalitesi, bir önceki fuarında üzerine çıkarak, sergilenen ürünlerin kalitesini daha çarpıcı bir biçimde sergiledi” dedi.

Samsun 2.Mobilya Dekorasyon Fuarı kapsamında Samsun Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİD) ile beraber Mobilya ve Dekorasyon Ürünleri Tasarım Yarışması’nın da yapıldığını hatırlatan Alagöz, “37 bin 986 profesyonel ziyaretçinin ağırlandığı fuarda; yurt içinden gelen ziyaretçilerin bayilik ve ürün tedariği konularında ikili iş görüşmeleri ve ticari bağlantılar yapmalarının yanı sıra, İran, Azerbaycan ve Gürcistan’dan gelen 148 kişilik iş adamı heyeti, yurt dışında yer alan üretim tesisleri, perakende mağazaları ve mağaza zincirlerinde Samsun ve Karadeniz mobilyasını satmak, Samsun’dan ve Karadeniz’den ürün tedariği (ithalat) yapmak için önemli iş görüşmeleri ve ön protokoller gerçekleştirdiler” diye konuştu.