Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsunlu gençlerin sporla tanışmaları, mahallerinde spor yapabilmeleri için 25 mahalle tipi spor tesisinin yapımının sürdüğünü bildirirken, “Samsun’da mahalle tipi spor tesisi çalışmalarımıza büyük bir hızla devam ediyoruz. Şu ana kadar 11 tesisi gençlerimizin hizmetine sunduk” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, gençlerin sporla tanışmaları, mahallerinde spor yapabilmeleri için hayata geçirdiği ve futbol, basketbol, voleybol sahalarından oluşan mahalle tipi spor tesisleri, Samsun’da gençlerle buluşuyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin spor yapabileceği ve boş vakitlerini değerlendirebileceği mahalle tipi spor tesislerinin Samsun’da hızla yaygınlaştığını müjdeledi. Samsun’da şu ana kadar 11 mahalle tipi spor tesisinin yapımının tamamladığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Mahalle tipi olarak adlandırdığımız futbol, basketbol-voleybol sahalarının yapımına büyük önem veriyoruz. Tamamlanan tesislerin gençlerle buluşması ve onların büyük bir mutlulukla kullanabilmeleri, bizim en büyük kazancımız” diye konuştu.
Bakan Çağatay Kılıç, Samsun’un birçok ilçesinde toplamda 25 tesisin yapımına hızla devam edildiğini belirtirken, “Sporda marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsunumuz için alt yapı çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecek. Mahalle tipi spor tesislerini, gençlerimiz spor yapabilsin diye tabiri caizse onların ayaklarına götürerek yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Mahalle tipi spor tesislerinin gençlerin sporla iç içe olan dünyasına birçok yenilik getirdiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi: “Samsunumuzda birçok bölgeye inşa edilen bu tesisler, hem sağlıklı nesiller yetişmesinde büyük rol oynuyor hem de gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan koruyor. Tesisler sayesinde aileler, çocuklarının mahallede yer alan spor tesislerinde vakit geçirmelerinden dolayı rahat oluyorlar. Güvenli bir ortamda, spor yapma imkânına kavuşan gençler de bu durumdan oldukça memnun.”
Samsun’un birçok farklı dalda uluslararası standartlara sahip birbirinden önemli spor tesislerine sahip olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Bu tesislerde, dünya sporunun önde gelen spor organizasyonlarının düzenlenirken, Samsun halkımızın spora verdiği önem her geçen dönemde daha da artıyor” diyerek sözlerini tamamladı.