Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Komisyon toplantısında, Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerin 2017 yılı mali bütçesi, 1 milyar 967 milyon 970 bin 236 TL olarak kabul edildi.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 yılı Kasım ayı 19. birleşiminin birinci oturumu Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında, Büyükşehir Belediye binasındaki meclis salonunda yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, SASKİ ve tüm ilçe belediyelerinin bütçelerinin de olduğu 64 gündem maddesi oylanarak kabul edildi.
En fazla bütçe 770 milyon lira ile Büyükşehir Belediyesine ait. Büyükşehir Belediyesini 380 milyon lira ile SASKİ ve 255 milyonla lira ile İlkadım Belediyesi izledi.
Tramvay için düğmeye basıldı
Gündemde yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) raylı sistemin çıkmasına ilişkin madde de komisyondan geçti. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Vekili Turan Çakır, "OMÜ’ye çıkacak olan tramvay güzergahıyla ilgili planlamaları yaptık ve OMÜ ile konuda anlaştık. Teknik ekibimiz mühendislik hesaplamalarına başladı. Güzergahtaki yasal izinler de alınarak kazı ve dolgu işlemlerine başlayacağız. Yurtlara kadar tramvayı çıkartacağız. Biraz zaman alacak ama bugünkü meclis kararıyla birlikte düğmeye basıldı" dedi.
Komisyonda kabul edilen 64 madde, 14 Kasım Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında görüşülecek.