Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, aşırı yağışlar sonucu taşkınların yaşanmaması için, Canik ve Atakum ilçelerinde risk altında bulanan derelerin ıslahını yaptıklarını söyledi.
Canik İlçesi Yılanlı Dere İnşaatı Yapım İşi Projesi’nin 5 milyon 750 bin liraya mal olacağını belirten SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, “Projede dere yatağının 4 metre yüksekliğinde ve 12 metre açıklığında U kesit betonarme şeklinde yapılıyor. Çevreye olan olumsuz etkilerinin önüne geçilecek. Eskiden dere yatağındaki kötü görüntü ortadan kalkacak. Modern bir yapı yapılacak, daha güzel bir duruma gelecek. Projenin bu yılın Kasım ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor” dedi.
Atakum İlçesi Kuru Zeytin (Çobanlı) Deresi ve Muhtelif Derelerin Islahı İnşaatı Yapım İşi Projesi’nin ise 4 milyon 100 bin liraya mal olduğunu ifade eden Kamil Demircioğlu, “Proje kapsamında Kuru Zeytin (Çobanlı) Deresi ıslahı inşaatı bu yıl içinde tamamlandı. Kuru Zeytin (Çobanlı) Deresi’nde 550 metre betonarme açık kesit 5 metre tabanı, yüksekliği ise 4 metre 10 cm inşa edildi. Bu proje kapsamsında ayrıca Atakum ilçesi sınırlarındaki Sazak Deresi’nin de ıslah çalışmaları da bu yıl içinde tamamlandı. Sazak Deresi’nde 200 metre açık kesit tabanı 4 metre, yüksekliği ise 3 metre 75 cm olarak inşası yapıldı” diye konuştu.
Canik ve Atakum ilçelerinde derelerin ıslah çalışmalarına toplam 9 milyon 850 bin lira harcama yapıldığını kaydeden Demircioğlu, “Canik ve Atakum ilçesinde aşırı yağışlar sonucu taşkın riski altında bulunan derelerin ıslahına bu yılda devam ediyoruz. Canik ilçesinde Yılanlı Dere ve Atakum ilçesinde ise Kuru Zeytin(Çobanlı) ve Sazak Deresi ile muhtelif dereler ıslah ediliyor. Vatandaşlarımızın mağdur etmemek için, Samsunda risk altında bulanan dereleri projelendirerek, ıslahlarını bitirmeye kararlıyız” şeklinde konuştu.