İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Samsun İnsani Yardım Vakfı Yetim Dayanışma Gecesi düzenledi.
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3 yıldır yürütülen “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Türkiye’nin de içinde bulunduğu 56 ülkeden Samsun’daki 240 yetime sponsor oldu.
Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen geceye Samsun Valisi İbrahim Şahin, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı, İHH Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İdris Akdin, sendika başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan İHH Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İdris Akdin, “Her bir dakikada dünyanın bir yerinde bir sahipsiz çocuk hayata veda ediyor. Biz sahip çıkmadığımızda böyle oluyor. Hayat boşluk kabul etmiyor. İyilerin doldurmadığı hayatı kötüler ele geçiriyor. Siz sanıyor musunuz ki, bir yerde deprem, sel veya savaş gibi felaketler olduğunda felaket bölgesine ilk gidenler yardım ve kurtarma ekipleridir. Ne yazık ki hayır. Dünyada çok iyi organize olmuş kötülük çeteleri, insan kaçakçıları, çocuk ticareti kartelleri felaket bölgesine giden ilk gruplardır. İnfial ve panik halindeki bölgede sahipsiz çocukları toplayıp kaçırırlar. Bir kısım sahipsiz çocuğu organ mafyasına, diğer bir kısmını fuhuş çetelerine, başka bir kısmını terör örgütlerine satarlar. Biz sahip çıkmadığımızda bize emanet edilen çocuklar bu insanlık kasapları tarafından telef ediliyor” dedi.
Konuşmasına izlediği video görüntüsünden etkilenerek 1 yetimi de kendisinin bakmak istediğini söyleyerek başlayan Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Videonun en sonunda ‘sizde bir yetime sahip çıkar mısınız?’ diyordu. Müsaade ederseniz bir yetime de ben sahip çıkmak istiyorum. Bulunduğumuz coğrafyada bazen bu güzel ortamda dünyanın başka yerlerinde olan olumsuzlukları göremiyoruz. Afrika’dan her döndüğümde emekli olduktan sonra veya görevimden ayrıldıktan sonra Afrika’ya gidip oralarda bir şekilde faaliyet göstermek gibi bir mecburiyet hissediyorum kendimde” diye konuştu.
Türkiye’nin, bir takım olumsuzluklar yaşadığını belirten Vali Şahin, “Özellikle bu son 2-3 yıl içerisinde paralel yapı dediğimiz hadise ülkemizi, devletimizi, devlet büyüklerimizi çok yordu. Ben TRT’de olduğumda İHH’nın başını çektiği bir yapı Filistin’e bir gemi kaldırmıştı. O gemiye biz Elif diye muhabir kızımızı koymuştuk. Kız döndükten sonra bize yaşadıklarını anlattığında aslında İHH’nın ne kadar büyük bir cesaret örneği ortaya koyduğunu anlattı. Küçücük bir flash belleği gemiye saklamakta zorluk çektiğini anlattı. Biz Müslümanların üzerine çok ciddi görevler düşüyor. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Eğer biz işimizi iyi yaparsak, paralel yapılar, dikey yapılar, yatay yapılar asla sızmaz. Ama işimizi iyi yapmazsak birileri devreye girer ve o oluşumu doldurur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çocuklardan oluşan koro, izleyicilere ilahi dinletisi sundular. Daha sonra, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de ödülleri verildi. Ardından Grup Yürüyüş konser verdi.