KOSGEB işletmeleri desteklemeye devam ediyor. Tıp Endüstrisi alanında Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından olan Aygün firması da 2010 yılından itibaren KOSGEB Destek programlarından etkin bir şekilde faydalanmaya başladı. İşletme bugüne kadar KOSGEB’in 5 ayrı destek programından faydalandı.
Aygün Cerrahi Aletler Sanayi ve Ticaret KOSGEB ile Genele Destek Programı sayesinde tanıştı, AR-GE ve İnovasyon Desteği sayesinde yeni bir ürün geliştirdi, geliştirmiş olduğu ürünü Endüstriyel Uygulama Destek Programı sayesinde ticarileştirdi.
Aygün Ticaret Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesindeki tesislerinde Sterilizasyon için Konteynır Sistemleri, Cerrahi Motor Sistemleri, Medikal Aydınlatma Sistemleri ve Tek Kullanımlık Medikal Sistemleri üretmektedir. Aygün aralıksız devam ettirdiği AR-GE çalışmaları ve kapasite artıran yatırımları ile Türkiye’deki ihtiyaçların önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Uluslararası standartlarda imal ettiği ürünlerini yüksek rekabet gücü ile dünya pazarına sunmaktadır. Entegre Kalite yönetim sistemleriyle de konusunda uzman bir kuruluş olduğunu kanıtlamaktadır. Yaptıkları üretimin yaklaşık yüzde 70’lik bölümünü ihraç eden işletme, büyük bölümü Avrupa ülkelerine olmak üzere Amerika ve Çin dahil 60 civarında ülkeye ihracat yapmakta. İhracatın büyük bölümü dünya çapında tanınmış, global ölçekteki firmalara gerçekleştiriliyor. Bu firmalar için onların markası ile üretim yapıyor.
Üretici olmanın yanı sıra tasarımcı da olan Aygün sürekli olarak devam ettirdiği AR-GE çalışmaları ile Fikri Mülkiyet Haklarını ve patentlerinin sayısını çoğaltmakta, diğer yandan bir okul gibi davranarak tecrübeli ekibini genişletmektedir.