Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş belediye olan Van’ın Gevaş ilçesine bir iş makinesinin hibe olarak verilmesiyle ilgili gündem maddesi komisyonda kabul edildi.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Komisyonu 2016 yılı Nisan ayı 7. Birleşiminin 1. Oturumu Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinden biri olan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın demirbaş kayıtlarında bulunan Hidromek 102S 2014 model iş makinesinin Samsun Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulmasını kabul eden Van’ın Gevaş ilçe Belediyesi’ne hibe olarak verilmesi konusu komisyonda görüşüldü.
Oylama öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Güneydoğu’daki il ve ilçelerle Büyükşehir Belediyesi’nin kardeşlik protokolü çerçevesinde, oradaki il ve ilçelere yardımı söz konusudur. Bizim de Van’ın Gevaş ve Tuşba Belediyesi ile kardeşlik protokolümüz var. Bu çerçevede onlara yardımda bulunuyoruz. Onlara bir iş makinesi hibe edeceğiz” dedi.
Çakır’ın konuşmasının ardından yapılan oylamada iş makinesinin Gevaş ilçesine verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin diğer maddesi olan Atakum ilçesindeki Adnan Menderes Bulvarı üzerinde sahile yapılan Çobanlı İskelesi’nin nazım imar planı ve değişikliği maddesi görüşüldü. Oylama öncesi konuşan Çakır, “Çobanlı İskelesi, başkanımızın çok önemsediği bir projeydi. Proje bitti gibi bir şey oldu. Oraya yolu düşen arkadaşlarımız olursa, denize doğru uzanan 350 metrelik iskeleyi gezmeleri tavsiye ederim. İskelenin uç noktasına da kafeterya yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
9 DELİKLİ GOLF SAHASI 18 DELİĞE ÇIKIYOR
Gündemin bir diğer maddesi olan Atakum ilçesindeki golf sahasının genişleme teklifi görüşüldü. Teklifte sunulan 9 delikli olarak yapımı devam eden golf sahasının Avrupa maçlarının oynanması için 18 delikliye çıkarılması komisyon üyelerine sunuldu. Yapılan oylamada golf sahasının genişlemesi oybirliği ile kabul edilirken, 9 delikli golf sahasının 19 Mayıs 2016 tarihine, 18 delikli golf sahasının da 2017 yılındaki golf sezonuna yetiştirilmeye çalışıldığı belirtildi.
Komisyonda kabul edilen maddeler 15 Nisan Cuma günü meclis toplantısında görüşülerek karara bağlanacak.