Samsun’da oda ve borsa başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde(TOBB) 6 Ekim tarihinde, Başbakan Binali Yıldırım ve bakanların katılımıyla düzenlenecek “9. Ticaret ve Sanayi Şurası”nda gündeme getirecekleri Samsun’un sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek için bir araya geldi.
TOBB’un ev sahipliğinde 6 Ekim 2016 tarihinde, Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili tüm bakanların katılımıyla yapılacak olan 9. Ticaret ve Sanayi Şurası öncesinde, Samsun oda ve borsa başkanları, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde bir araya geldi.
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, Vezirköprü TSO Başkanı Abdulkadir Fişekçi, Havza TSO Başkanı Erkan Acar, Çarşamba TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Dalkıç, Terme Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Küçük katıldı.
Başkanlar istişarede bulundu
Toplantıda, 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda gündeme taşınacak Samsun’un temel sorunlarının belirlenmesinin değerlendirmesi yapıldı. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Salih Zeki Murzioğlu, 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda 81 ilin sorunlarının ifade edileceğini belirterek, “Samsun oda ve borsa başkanları olarak biz de şurada kentimiz adına gündeme getireceğimiz sorunları belirlemek için oda ve borsa başkanlarımızla bir araya geldik. Samsunumuz il ve ilçeleriyle hızla büyüyen, gelişen bir şehir. Belirlenen başlıkları şurada dile getireceğiz. Öte yandan, Samsun’la ilgili hazırladığımız sorun ve çözüm önerilerini içeren dosyayı da Başbakanımıza ve ilgili bakanlara vereceğiz” dedi.