Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, SAMULAŞ’a ait tramvay, ekspres ve ring otobüslerinin Pazartesi sabahına kadar vatandaşlara ücretsiz taşıma yapacağını söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, bugün otobüsleri ücretsiz yaptı. Darbe kalkışmasına tepki göstermek isteyen halk meydanlara çağrıldı. İstanbul ve Ankara’daki kalkışma hareketi sonrası Samsunlular, darbe girişimine tepki göstermek için dün akşamdan itibaren Cumhuriyet Meydanı’na akın etti, nöbete başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kolay ulaşımı sağlamak için belediye otobüslerini ücretsiz yaptı.
Pazartesi sabahına kadar ulaşım bedava
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu bir demokrasi savaşıdır. Halkımız darbeden beslenen kanlı ellere prim vermedi. Cumhuriyet Meydanı’nda meşale şehirden darbecilere geçit vermedi" dedi.
Vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için tedbir aldıklarını da belirten Başkan Yılmaz, "SAMULAŞ’a ait tramvay, ekspres ve ring otobüslerimiz Pazartesi sabahına kadar vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verecek. Ulaşımda hiç bir sıkıntı yaşanmaması için tüm önlemlerimizi aldık" diye konuştu.