Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinin alt yapı sorununa neşter vuracaklarını söyledi.
Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçelerinde kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapım işinin 3 milyon 750 bin liraya mal olacağını belirten Kamil Demircioğlu, “Projede şimdiye kadar, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı olmak üzere toplam 23 kilometre şebeke hattı döşendi. Çalışmalara aralıksız devam ediyoruz" dedi.
Projenin 2017 yılı Ocak ayı başında tamamlanacağına dikkat çeken Demircioğlu, “Havza, Kavak, Ladik ve Asarcık ilçe belediyeleri tarafından, 35-40 yıldan beri, maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamayan, kanalizasyon hatlarını yeniliyoruz. Projede yüzde 90’lık alt yapı şebeke hatlarını tamamladık. Ayrıca bu ilçelerin ihtiyaçlarına göre de yağmur suyu hatları döşeniyor” diye konuştu.
İlçelerin alt yapı sorununa neşter vurmak için bu görevi kabul ettiğini kaydeden Demircioğlu, “SASKİ Genel Müdürlüğü görevini 1,5 yıldır yürütmekteyim. Samsun’un alt yapı sorununu çözüme kavuşturmadan için bu görevi bu kabul ettim. Ne pahasına olursa olsun, Samsun’un ilçelerinin alt yapı sorununu çözüme kavuşturmaya kararlıyım. Bunu da vatandaşlarımızla birlikte el ele vererek başaracağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.