Samsun’da Şehit Ahmet Altunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.
İlkadım Şehit Ahmet Altunoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı İlkadım Belediyesi Unkapanı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlçe Müftüsü Yahya Polat, OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd.Dr. Hayrettin Öztürk, Yrd.Dr. Osman Şahin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ayrıca programa Samsunlu Şehitler Ahmet Altunoğlu, Selman Özay, Fikret Özer ve Murat Uzun’un babaları da katıldı.
Program öncesi konuşan OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Hayrettin Öztürk, “15 Temmuz gecesi milletimiz Çanakkale ruhuyla hareket ederek, darbe teşebbüsünü püskürtmüş, cuntacılara gereken dersi vermiştir. Milletimiz birlik ve beraberliğini tarihte olduğu 15 Temmuz gecesi bir kez göstererek demokrasisine ve milli iradesine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz canını bu ülke için feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından kasideler okundu ve şehitler için hatim duası yapıldı.