Samsun’un Bafra ilçesinde Kırsal kalkınma Destekleri kapsamında sera kuran genç çiftçiler kışlık sebze üretimine başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlılığı kaynaklı olarak uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Genç Çiftçi projelerinin desteklenmesi hakkında İlçe Müdürlüğüne yapılan bin 281 başvurudan yapılan değerlendirmeler sonunda 24 çiftçi projeden faydalanmaya hak kazandı. 9’u küçükbaş havyacılık, 6’sı büyükbaş hayvancılık besi danası, 5’i büyükbaş hayvancılık damızlık dişi düve ve 4 kişide örtü altı tesisi oluşturdu.
Kurulan seraları ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Muharrem Nas hali hazırda 4 örtü altı projesinin tamamlandığını ifade ederek diğer hayvancılık projeleri kapsamında olan küçükbaş hayvanlar, besi danaları ve damızlık dişi düvelerin dağıtımın il genelinde dağıldığını ifade etti. Kısa süre içerisinde de büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projelerinin gerçekleşmesi beklenmekte olduğunu dile getirdi. Ziraat Mühendisi Nas, “Örtü altı projelerimizdeki fayda sahibi çiftçilerimiz marul yetiştiriciliği ile üretime başladılar. Kendilerine gerek kış dönemi gerekse yaz dönemi yetiştiriciliğinde ilçe müdürlüğü olarak yetiştiricilik teknikleri hakkında eğitim verilecek ve periyodik olarak seralar ziyaret edilecek. Yine küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık projelerinde fayda sahibi çiftçilerimize yetiştiricilik hakkında eğitimler verilecek ve proje takibi yapılacak. İlçe müdürlüğü olarak Genç Çiftçi projesi kapsamında fayda sahibi çiftçilerimizin proje hedefleri doğrultusunda gelir seviyelerini yükseltmek, örnek işletme modeli oluşturmak, kaliteli üretimi sağlamak dolayısıyla ilçe ve ülke ekonomisine katkı sağlanması için gerekli hassasiyet gösterilecektir” dedi.
Projeden faydalanan ve marul üretimine başlayan Kuşcular Mahallesi’nden genç çiftçi Kader Gün, “Genç Çiftçi projesini duyduğumda başvuru yaptık. Başvurumuzda çıktığı için devlet büyüklerimize teşekkür ederim. Satışlara başladık 150 bağ kopardık satıldı, memnunuz” diye konuştu.
Yağmurca Mahallesi’nde sera kuran Kamil Balkaya, “Güzel bir proje çok memnunum. Bu projelerin başka konularda da tarımın her dalında devamını bekliyoruz. Herkese tavsiye derim, çalışma isteyen iş arayan için en güzel iş. Maliyeti az kazancı daha çok. Güzel çalışırsan, çalışmayı seversen kazancın ona göre katlanır. Çok güzel bir proje devletimizin çiftçimize çok güzel bir desteği” diye konuştu.