Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı ve Hatoder Başkanı Burhan Kerimoğlu ve beraberindeki heyet Medical Park Samsun Hastanesi’ni ziyaret etti.
Gelen heyete Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hakan Özcan, Başhekim Dr. Mustafa Şen, Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Davut Albayrak ve hastane yöneticileri eşlik etti. Hastane Kemik İliği Nakil Merkezi ve Çocuk Hematoloji Servisini gezen heyet daha sonra NADEP’i(Nakil Aileleri Destek Projesi) ziyaret etti.
Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hakan Özcan “Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitemizde; deneyimli ekibimiz, HEPA filtreli steril servisimiz, yüksek teknolojiye dayalı kök hücre dondurma ve toplama ünitemiz, terapötik aferez ünitemiz yer almaktadır. Böyle bir merkezi Türkiye’nin hizmetine sunmaktan ve uluslararası akredite bir merkez olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ziyaretlerinden dolayı Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı ve Hatoder Başkanı Burhan Kerimoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başhekim Dr. Mustafa Şen “Sorumluluğumuzun bilincinde bilimsel veriler eşliğinde çocuklarımızın sağlığı için çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri bir diğer önemsediğimiz nokta. NADEP(Nakil Aileleri Destek Projesi) projesinde, Samsun’da kemik iliği nakli uygulanan çocuk ve ailelerine 1 oda 1 salon toplam 55m2’lik eşyalı hijyenik daireler tahsis edilmektedir” şeklinde konuştu.
Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı ve Hatoder Başkanı Burhan Kerimoğlu “Samsun ziyaretimizde, Talasemi hastalarımızın sağlığı için çok önemli yatırımların yapıldığını ve yapılacağını gördüm. Yapılan merkezler sadece Samsun ve bölgesine değil tüm Türkiye’ye hitap edecek güçte. Buraya gelen ailelere gurbette olduklarını hissettirmemeye çalışmaları, hastalarımızın moral motivasyonun yüksek tutulması, hasta ve hasta yakınları için de çok önemli. Medical Park Samsun Hastanesi büyümesini sürdürüyor, bu büyüme içinde Kemik İliği Nakil Ünitesi’nin de yer almasını diliyorum” dedi.