Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Birliği çeltik alımı konusunda Samsun’un Bafra ve Alaçam ilçelerinde bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri ile birlikte değerlendirme ve istişare toplantısı düzenledi.
2016 yılı ürün değerlendirme kapsamında çeltik ürününün alım politikasının değerlendirildiği toplantıya Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu, Bölge Müdür Yardımcısı İsmail İdiz, Bölge Yönetmeni Necip Ayhan Yetgin, Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Tekin, Tarım Kredi Birlik A.Ş. Bakliyat İşleme Paketleme Tesis Müdürü Ercan İçenli, Çeltik İşleme ve Kurutma Tesisi Müdürü Zeki Gedük, Bafra ve Alaçam Tarım Kredi Kooperatiflerinde görev yapan Kooperatif Müdürleri ve ziraat mühendisleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşma yapan Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak varlık sebebimiz olan üreticilerimizin her zaman yanındayız. Üreticilerimizin tarımsal üretimle ilgili tüm girdileri ile ihtiyaç malzemelerini karşılamaktayız. Desteğimiz sadece hasat sonuna kadar değil, ürünlerin pazarlanması sürecinde de ortaklarımızın yanlarında olmak, piyasayı çiftçilerimizin lehine regüle ederek ortaklarımızın ürünlerini değerlendirmek amacındayız. Bu topraklara alın terleriyle ile hizmet eden cefakâr çiftçimizin ürettiği tüm çeltiğe miktar sınırlaması olmaksızın almaya talibiz. Kurum olarak piyasa da olmamız, çiftçinin ürününün değerini bulması, ürün bedelini hemen tahsil etmesi ve borcunu zamanında ödemesi anlamına gelmektedir. Üreticilerimizden alındığımız ürünleri çeltik işleme tesisimizde değerlendirilerek tüketicilerimizin beğenisine ‘Sağlınız için güvenilir gıda’ anlayışı ile sunmaktayız. Bu bakımdan, çeltik alımı konusunda şirketlerimizden olan Tarım Kredi Birlik Tarım Ürünleri A.Ş. ile yaptığımız protokolün kurumumuza ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İstişare ve değerlendirme toplantısında çeltik alım politikası yanında kooperatiflerce uygulanması gereken satış, kredi ve tahsilat stratejileri hakkında bilgi verilerek, kooperatif yetkililerinin soruları cevaplandırıldı.