15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin kahramanlarından Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit olmasının ardından bir ay sonra Samsun’da dünyaya gelen bebeğe Ömer Halis Demir adı verildi. Bebeği ve ailesini ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Türk milleti bir ölür bin dirilir derken biz tam olarak bunu kast ediyoruz” dedi.
Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminden bir ay sonra Samsun’da dünyaya gelen bebeğe Ömer Halis Demir adı verildi. Samsun’un Atakum ilçesinde yaşayan Nuray ve Muammer Demir çiftinin evine bayram ziyaretinde bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı, minik Ömer Halis’i severek, Demir ailesini kutladı. Eşi ve çocuklarıyla birlikte gerçekleştirdiği ziyaretinde minik Ömer Halis Demir’le uzun süre oynayan Başkan Taşçı, aileyi örnek davranışlarından dolayı kutladı. Başkan Taşçı, “Biz bir ölür bin diriliriz derken işte bunu kastediyorduk. 15 Temmuz gecesinin seyrini değiştiren kahramanımız, şehidimiz Ömer Halisdemir’in adı ilelebet yaşayacak. Kahraman askerimizin şehit olduktan bir ay sonra Samsun’un Atakum ilçesinde de minik Ömer Halis Demir dünyaya geliyor. Ailesi bir an bile düşünmeden çocuklarının adını belirliyor. Minik yavrumuz, adını taşıdığı şehidimiz gibi kahraman olacak, vatanına bağlı olacak, milletine sevdalı olacak. Demir ailesini tebrik ediyorum, şehidimize bir kez daha rahmet diliyor ve saygıyla anıyorum. Minik Ömer Halis Demir’e de uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.
"Oğlum da kahraman olacak"
Nuray ve Muammer Demir çifti, bebeklerine isim vermek için hiç düşünmediklerini, Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit olduğu haberini aldıkları an kararlarını verdiklerini söyledi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın ailece gerçekleştirdiği bayram ziyareti karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Muammer Demir, oğlunun Astsubay Ömer Halisdemir gibi kahraman olmasını çok istediğini belirterek, “Kahraman Astsubayımız Ömer Halisdemir ile gurur duyuyoruz. Bu anlamda oğlumuzun kahraman askerimizin adını taşımasını istedik. İnşallah şehidimiz Ömer Halisdemir gibi oğlumuz da vatan aşığı olur. Biz onu ülkesine hayırlı bir evlat olarak yetiştireceğiz. Adına layık olacak inşallah” diye konuştu.