Tekkeköy Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek gibi zararlılarla mücadele için dere yatakları, su birikintileri, sazlık alan ve gübrelik alanlarda ilaçlama çalışması başlattı.
İlaçlama çalışmalarının yaz sonuna kadar devam edeceğini belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Haşerelerle mücadelede en iyi sonucu almak için larva yani yumurtlama ve üreme döneminde başlayan çalışma kesin sonuç vermektedir. Bizde ilk olarak sinek, sivrisinek, karasinek ve zararlı diğer haşerelerin üreme alanlarını belirleyerek işe başladık. Belirlenen larvasit üreme alanlarının ilaçlama çalışmaları belediyemizdeki alanında uzman haşere ile mücadele ekipleri kontrolünde yapılmaktadır. İlçemizde bulunan dere yatakları, sazlık alan, bataklık, mazgal, kanallar, fosseptikler, su birikintileri ve gübrelik alanlar periyodik olarak ilaçlanıyor."
Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ve Dünya Sağlık Örgütünün onayladığı ilaçların kullanıldığını belirten Togar, şunları söyledi: "Larvasit ilaçlarının etki süresi dikkate alınarak ilaçlama tekrarlanmaktadır. Sinek ve sivrisinek mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarımız havaların ısınması ile birlikte düzenli ve aralıksız olarak yapılmaya devam ediyor. Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceği göz önüne alınırsa küçük kaplarda, bina bodrumlarında ve diğer alanlarda su birikintisi oluşması önlenmelidir. Fosseptik taşkınlarının önlenmesi, fosseptik kapaklarının onarılması ve kesinlikle açık bırakılmaması gerekir. Vatandaşların çöplerini kapalı, poşetlenmiş şekilde atmaları çok önemli. Bu konuda vatandaşlarımızda duyarlı davranması ile daha iyi bir mücadele sağlanmış olacaktır. Uçan haşereler yaz aylarında insanları rahatsız etmelerinin dışında birçok bulaşıcı hastalığı da taşıyarak halk sağlığını tehdit etmektedir. Dünya üzerindeki birçok hastalık sivrisinek ve karasinek gibi uçan haşereler ile taşınmaktadır. Elimizden geldiğince bu haşereleri daha üreme dönemine gelmeden yok etmeye çalışıyoruz."
PARK VE BAHÇELERDE UNUTULMADI
İlaçlama çalışmalarının aralıksız sokaklar, dere yatakları, sazlık, su birikintileri, rögar ile fosseptiklerde devam edeceğinin altını çizen Başkan Togar, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaz aylarının önemli bir rahatsızlığı ağaç ve bitki zararlılarından kaynaklanmaktadır. Park bahçe ve mesire alanlarımızdaki yeşillikler, ağaç ve çalı bitkiler de ilaçlama çalışmalarımız kapsamında bu zararlılara karşı ilaçlanacak. Aileler, çocukları ile park, bahçeler ve mesire alanlarını gönül rahatlığı ile kullanabilecek. Belediyemize ait park ve bahçeler ile mesire alanlarının ilaçlanması ile hem bitki sağlığını, hem de halkın sağlığını sağlamış olacağız. Gerek çevre sağlığı gerek yeşil alanlarda kullanılan ilaçlar, insanımıza zarar vermeyen dünya sağlık örgütü ve sağlık bakanlığının ruhsatlandırdığı ilaçlardır."