Tekkeköy Belediyesi son iki yılda ilçenin dört bir yanında başlatmış olduğu çalışmalar ile yol ağını daha da genişletti.
Tekkeköy’ün son iki yılda çok büyük bir değişim ve gelişim göstererek ilçeye yaraşır yatımlara ev sahipliği yaptığını belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “İlçemizde özellikle yol ve kaldırım çalışmalarının yanında alt yapı yönünden de büyük mesafeler kat ettik. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte iki yıldır ilçemizde girilmedik sokak bırakmadık. Özellikle alt yapı yönünden 2014 - 2015 yılında 15 milyon lira yatırım gerçekleştiren SASKİ bu yılda 5 milyon liralık alt yapı yatırımı planlıyor. Böylelikle İlçemizin alt yapı sorunlarının tamamına yakınını çözmüş olacağız” dedi.
“YOL ATAĞI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”
Başkan Togar şu bilgileri verdi: “Büyükşehir Belediyemiz ve SASKİ tarafından gerçekleştirilen yağmursuyu, içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarının ardından bizde yolların üstünü yerine göre asfalt, parke taş, sathi kaplama, beton yol şeklinde kaplayarak ilmik ilmik işlemeye devam ediyoruz. Herkesin hak ettiği koşullarda yaşam standartları yüksek ve modern bir Tekkeköy için ilçenin çeşitli mahallelerinde son iki yıl içerisinde 113 bin 727,40 metre kare taş parke yol, 47 bin 304,34 metre kare beton yol yapımı ile 94 bin 853 metre imar yolu açtık. Yine 167 bin 286 metre sathi asfalt kaplama yol, 151 bin 917,90 ton elekaltı malzemesi serimi, 67 bin 923,00 ton dağ malzemesi serilmesi ve 489 metre istinat duvarı yapımı gerçekleştirdik. Bu yıl özellikle yol ekiplerini güçlendirerek yeni makine ve eleman takviyesi yaptık. Tesislerimizin kapasitelerini de arttırarak yol anlamında hedeflerimizi daha da yükselttik. Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen yol çalışmalarının dışında Büyükşehir Belediyemizde ana ulaşım yollarında büyük çalışmalar gerçekleştiriyor. Koordineli bir biçimde çalışmalarımıza bu yıl da aralıksız devam ederek yolların tamamına yakınını asfalt, beton, parke, stabilize ve sathi asfaltla kaplayacağız.”