Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Tekkeköy’ün alt yapı sorununu çözerek, Samsun’un en modern ilçesi haline getireceklerini söyledi.
Tekkeköy ilçesi kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatı yapım işinin 2 milyon 900 bin liraya mal olacağını belirten Kamil Demircioğlu, “Projede Tekkeköy ilçesinin şehir merkezinde cadde ve sokaklarda kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yenileniyor. Ayrıca kırsal kesimdeki mahallelerde ise kanalizasyon hatları döşeniyor. Alt yapı çalışmalar devam ediyor ” dedi.
Tekkeköy’de 2016 yılında çok büyük alt yapı yatırımları gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Kamil Demircioğlu, “Bu yıl Samsun Caddesi’nin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladık. Aşırı yağışlarda su baskınlarının önüne geçmek için, Samsun Caddesi’ne 600’lük yağmur suyu hattı döşendi. Üst yapısı da Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılarak Tekkeköylü vatandaşlarımızın hizmetine sunduk” diye konuştu.
Bu yeni projeye yaklaşık 2 ay önce başladıklarını kaydeden Demircioğlu, “Tekkeköy sınırları içindeki raylı sistem güzergahında kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Bu çalışmalar önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Tekkeköy şehir merkezinde ise 2 ayrı noktada çalışmalar sürdürülüyor. Tekkeköy’ün alt yapı sorunlarını çözerek, Samsun’un en modern ilçesi haline getireceğiz. Bunu da Tekkeköylülerle birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.