Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, “Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Terme’de yaptığı önemli projelerden birisi olan Terme Çayı Islah ve Çevre Düzenleme çalışmalarında sona geldik. Terme’yi tekne ile gezmek artık hayal değil” dedi.
Terme’de sahil ile şehri birbirine bağlayan Terme Çayı üzerindeki Yeni Köprü’nün sahil kısmından başlayarak denize kadar olan 4 kilometrelik bölümünde tekne gezileri düzenlenecek. Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ekiplerinin uzun zamandır Terme Çayı üzerinde yaptığı genişletme ve derinleştirme çalışmalarında sona gelindi.
Terme Çayı’nda yapılan ıslah ve çevre düzenlemelerini yerinde inceleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, “Terme’de Miliç Sahili Projemizin yanında Terme Çayı içinde önemli bir proje gerçekleştiriyoruz. Bu proje kapsamında yaklaşık bir ay sonra Terme Çayı’nda tekne turları düzenleyeceğiz. Terme Çayı’nda çok büyük ıslah çalışması gerçekleştirdik. Aynı zamanda burayı hem genişlettik hem de derinlik kazandırdık. Böylelikle teknelerin geçişleri çok rahat olacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Terme için yapacağı önemli projelerden birisi olan bu çalışma sonucunda Terme halkı ve ziyaretçiler tekne ile denize kadar Terme’nin eşsiz manzaralarına tanık olacak” dedi.
Yeni Köprü’nün sahil kısmından başlayarak denize kadar olan kısımda yaklaşık 4 kilometre alanda çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında Terme Çayı’nda yer yer daralan geçişler genişletildi. Ortalama genişlik 40 metreye çıkartıldı. Önümüzdeki günlerde teknenin turlara başlayacağı bildirilirken, çevre düzenlemelerine de başlanıldığı öğrenildi.
Yapılan incelemelerde Makine İkmal Daire Başkanı Mehmet Ekmekçi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Terme Fen İşleri Müdürü Oktay Altun da yer aldı.