Samsun Alaçam Toplu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından, vatandaşların katkılarıyla inşa edilen iki katlı Kur’an kursunun açılışı yapıldı.
Erkek ve kadın olmak üzere tüm mahalle halkına hizmet verecek olan Kur’an kursu binasının alt katında oluşturulan misafir odaları ile mahallenin önemli bir eksiği giderildi.
Açılış programına İlçe Müftü Yardımcısı Murat Ötürk, Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet Çelik, çevre mahallelerin imam ve müezzinleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Alaçam Fatih Yatılı Kur’an Kursu öğreticileri ve öğrencilerinin hazırladığı Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle öğle namazına kadar devam etti. Öğle ezanının okunması ile kılınan namaz sonrası İlçe Müftü Yardımcısı Murat Ötürk tarafından dua yapıldı. Dua sonrası Ötürk, Kur’an kursunun verimli kullanılmasını ve Kur’an okumayı bilmeyen herkesin genç-yaşlı demeden kursa katılarak, Kur’an-ı Kerim’le buluşması gerektiğini söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından davetlilere yemek ikramı yapılırken, ilahi ekibi de okuduğu ilahilerle açılış törenini zenginleştirdi.