SAMULAŞ A.Ş. Mali İşler Müdürü Ela Alok, 15 Eylül’de yürürlüğe girecek olan yeni ücret düzenlemesinde mevcut 21 istasyonda bir değişiklik olmayacağını söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi 2.Etap Gar-Tekkeköy Hafif Raylı Sistem Hattı projesi yapım süreci kapsamında, 10 gün önce Gar-Balıkçı Barınağı arasında bulunan beş istasyon mevcut hafif raylı sistem hattı ile bir bütün olarak hizmet vermeye başladı.
27 Ağustos Cumartesi günü bir bölümü açılan ve kalan kısımda çalışmaların devam ettiği raylı sistem hattının Ekim ayı içerisinde tamamıyla hizmete açılması planlanıyor.
31 Ağustos tarihinde Samsun Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısında alınan karar ile raylı sistem ücretlerine yeni düzenleme yapıldı. Konu ile ilgili basına bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. Mali İşler Müdürü Ela Alok, ‘zam’ tartışmalarına açıklık getirdi. Alok, “Mevcut Gar-Üniversite hafif raylı sistem hattımız 21 istasyondan oluşuyordu. Bu hattımızda yolculuk yapan vatandaşlarımızdan 2,20 TL ücret tahsil ediliyor, 10 istasyondan az seyahat eden yolcularımızdan ise 1,88 TL tahsil ediliyordu. 15 Eylül’den itibaren geçerli olacak yeni ücret sisteminde mevcut raylı sistem hattında herhangi bir ücret değişikliği yapılmamış, hizmete girecek olan yeni istasyonlar için fiyat ilavesi olacak şekilde düzenleme yapılmıştır. Üniversite - Tekkeköy arasında 36 istasyonumuz bulunuyor. Yeni düzenleme ile 1-10 istasyon 1,88 TL, 1-21 istasyon 2,20 TL, 1-28 istasyon 3,10 TL ve 1-36 istasyon 4 TL olarak belirlendi” dedi.
“Ücret iade cihazlarına mutlaka kartlarını okutsunlar”
Tramvaya ilk binişte yolculardan tam ücret olan 1-36 istasyonluk 4 TL ücretin tahsil edileceğine dikkat çeken Ela Alok, “Yolcularımız tramvaydan inişte istasyon çıkışlarında bulunan iade cihazlarına kartlarını okutarak seyahat ettikleri istasyon sayısı kadar ücretin fazlası kendilerine iade edilecektir. Yolcularımızın dikkat etmesi gereken en önemli konu istasyon inişlerinde ücret iade cihazlarına mutlaka kartlarını okutarak ücret iadelerini almaları gerekmektedir. Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. olarak 15 Eylül’den itibaren tüm istasyon ve tramvaylarımızda yolcularımızın ücret iade cihazlarını kullanmaları hususunda sesli ve yazılı uyarılarda bulunacağız. Hafif raylı sistem hattını kullanan yolcularımızın mağduriyet yaşamamaları için mutlaka ücret iade cihazlarını kullanmaları gerekiyor” diye konuştu.
Ayrıca aynı düzenleme eğitim ve kurumsal kart kullanıcıları için de Samkart Eğitim kullanan yolculardan 1-10 istasyon 1,65 TL, 1-21 istasyon 1,65 TL, 1-28 istasyon 2,34 TL ve 1-36 istasyon 3 TL olurken kartlarından ilk binişte 3 TL tahsil edilecek, seyahat ettikleri istasyon harici ücret iade edilecek. Samkart Ekstra kullanan yolculardan 1-10 istasyon 1,70 TL, 1-21 istasyon 2 TL, 1-28 istasyon 3 TL ve 1-36 istasyon 3,70 TL olurken kartlarından ilk binişte 3,70 TL tahsil edilecek, seyahat ettikleri istasyon harici ücret iade edilecek.