Ürdün’ün Zarga Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Samsun Valisi İbrahim Şahin’i makamında ziyaret etti.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile “kardeş şehir” protokolü imzalamak için şehre gelen Zarga Belediye Başkanı Emad Mustafa Almomai ve beraberindeki 20 kişilik heyet ilk olarak Samsun Valisi İbrahim Şahin’i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vali Şahin, “Şehrimize gelmeniz ve buraları görmeniz bizim için çok mutluluk verici bir durum. Tanıdık yüzleri görünce de çok mutlu oldum. Biz sizin şehrinize geldiğimizde de bize çok büyük misafirperverlik gösterdiniz. Ürdün’de Türk, burada da Ürdünlü öğrenciler var. Değişim programı içerisinde burada 2 ay boyunca kalacaklar. Samsun 1 milyon 270 bin nüfuslu bir şehir. Bu nüfusun yarısı merkezde yaşıyor. Samsun Karadeniz’in en büyük şehri konumunda bulunuyor. Samsun ayrıca demiryolu, denizyolu, havayolu ve karayolunu bünyesinden bulunduran Türkiye’nin 4 şehrinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Dolayısıyla şehrimizde bulunduğunuz süre içerisinde edineceğiniz güzel izlenimleri kendi şehrinizde anlatacak olmanızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum ve geldiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Umarım şehrimizde güzel vakit geçirirsiniz” dedi.
Zarga Belediye Başkanı Emad Mustafa Almomai ise Samsun’da bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, misafirperverliklerinden dolayı herkese teşekkür etti.
Ziyaret, karşılıklı hediyelerin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.