Karadeniz Bölgesi’ne direkt uçuşla inen ilk yabancı turist kafilesi olan 95 Ürdünlü, Samsunum-1 Gemisi’ndeki akşam yemeğinde buluştu. Kentin gece panoramasını gemi turuyla izleyen heyet, Samsun’a hayran kaldı.
Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Ürdün temasları ve resmi ziyaretleriyle kurulan sıcak ilişki, Ürdün’ün en büyük şehirlerinden Zerka’yı Samsun ile kardeş şehir yapmıştı. İkili diyalogların geliştirilmesi, haftada iki kez Amman-Samsun direk uçuş seferlerini de başlamasına zemin hazırlamıştı.
İlk direkt uçuşla Samsun’a gelen Ürdünlü iş adamları, turizmciler ve gazeteciler, Çarşamba Havaalanı’ndaki sıcak ve samimi karşılamanın ardından akşam yemeği için Samsunum-1 Gemisi’ne geldi. Akşam yemeğinin ardından gemiyle şehir turu atan heyet, şehrin gece manzarasına hayran kaldı. Cep telefonlarıyla gece panoramasını arkalarına alan Ürdünlüler, bol bol hatıra fotoğrafı çekti ve selfie yaptı.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş’ın ev sahipliğini yaptığını turda kafile başkanı Enneşame Camiası Başkanı Eymen Errifai, yakın ilgiden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a ve başarılı turizm çalışmalarından dolayı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş’a teşekkür etti.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin güzel hizmetlere imza atmakta olduğunu ifade eden Errifai, İslam coğrafyasındaki Müslümanların birbirleriyle kucaklaşması gerektiğini, bunda geç kalındığını ancak bu tür ilişkilerle aranın hızla kapanacağına inandığını kaydetti.
İslam coğrafyasındaki Müslümanlarla aynı dili konuşmadıklarını ancak aynı gönül diliyle anlaştıklarını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, “Ürdün’e ilk gittiğimde kimseyi tanımıyordum. Ama hiç yabancılık çekmedim. Sabah tanıdık bir sesle uyandım. Bu ezan sesiydi. İslam ve ezan bizi birbirimize bağlayan en büyük güçtür. Dolayısıyla birbirimiz hakkında önyargılı olmamız söz konusu olamazdı. Zor günlerde birlik olmalı, iyi günleri paylaşmalıyız. Bu geliş gidişler attıkça çocuklarımız da kalıcı dostluklar kuracak. İslam dünyası olarak bunu yapmakta geciktik. Hiçbir Avrupalı bizim ruhumuza ve gönül dünyamıza dokunamıyor. Tanışalı 3 saat oldu ama 40 yıldır birlikteymişiz gibi olduk. Bizim evimiz, sizlere sonuna kadar açıktır” ifadelerini kullandı.