AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki demokrasi nöbetine katılarak halka hitap etti.
14. demokrasi nöbetine tutmak için Vezirköprü ilçesine gelen Köktaş gördüğü ilgi karşısında duygulandı. Demokrasi nöbetine İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, ve binlerce vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda ilk günden beri demokrasi nöbeti tutan binlerce vatandaşa hitap eden AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, ülke tarihindeki darbeleri tarihsel gelişim içerisinde değerlendirerek, “Darbeler halkın yararına olsa millet alkışlardı. Darbelerden canı yanan millet darbeleri asla tasvip etmediği için tankların tüfeklerin önüne atladı. Hainler, teröristler milletin silahını millete doğrultu. Bu millet tarih yazdı. Hainler kanun ve millet huzurunda bu yaptıklarının hesabını verecek” dedi.
Vezirköprü’nün devletini, hükümetini sahiplenmesinin kendini hem gururlandırdığını hem de duygulandırdığını belirten Köktaş, milletin ve devletin yararına olan yasaları bir bir çıkarmaya başladıklarını, bu memleketin gerçek sahibinin millet olduğunun altını çizerek, kimsenin milletin vatanseverlerini ölçemeyeceğini belirtti. Her zaman Vezirköprülülerin vatanına nasıl sahip çıktığını çok iyi bildiğini ifade eden Köktaş, çok önemli bir süreçten geçildiğini, darbelerden bu milletin bıktığını onun için geçit vermediğini dile getirdi.
“Gücümüz millet, amacımız hizmet”
Alkış ve tezahüratlarla sık sık konuşması kesilen Köktaş, ülkenin geçirdiği sıkıntılı süreçleri anlatarak, ülkenin vaktiyle 70 kuruşa ihtiyacı olduğu, milletin bu günleri unutmadığını, ülkenin geldiği bu durumu hazmedemeyen hain teröristlerin ülkenin önünü kesmeye çalıştığını vurguladı. Muhtıra ve ihtilallerin gelecek kuşaklara anlatılması gerektiğinin önemine değinen Fuat Köktaş, Türkiye üzerindeki hesaplarının tutmadığını, 40 yıldır din kisvesi altında insanların duygularını sömüren ve çalan teröristlerin Müslüman olamayacağını belirtti. Köktaş, “Gülen, sen nasıl Müslümansın, senin kıblen neresi. Şehit kanıyla sulanmış toprakları kime peşkeş çekmeye çalışıyorsun” şeklinde tepkisini dile getirdi.
Daha sonra vatandaşlarla sohbet eden Köktaş, Suriyeli bir aileyi ve vatandaşları dinledi. Moral depolayan Köktaş, 15 Temmuz sonrası yaşananların kaleme alındığı anı defterini imzalayarak meclis çalışmaları için Ankara’ya dönerken vatandaşlara etli pilav dağıtıldı.
AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Fuat Köktaş’a ilçeye yapılan hizmetlerdeki katkılarından dolayı teşekkür etti.